Sfaturi practice pentru îndepărtarea extensiilor de gene

Extensiile de gene îți oferă un aspect feminin și îți pun în valoare trăsăturile, însă, uneori este necesară îndepărtarea lor. Fie că vrei să revii la un look natural sau să pregătești zona pentru aplicarea unui set nou, procedura de îndepărtare a extensiilor trebuie sa se realizeze într-un mod sigur și eficient. Acest pas se face, de regulă, la salon, însă poate fi realizat și acasă, dacă urmezi câteva recomandări. Iată ce trebuie să faci.

1. Folosește produse create special pentru îndepărtarea extensiilor

Pe piață există formule speciale ce dizolva adezivul folosit pentru aplicarea extensiilor, fără a afecta genele naturale. Produsele se găsesc sub forma de ulei, gel, cremă sau spumă și pot fi achiziționate ușurință de aici. Odată ce ai ales o formulă de calitate, ține cont și de modul de aplicare indicat pe eticheta acesteia. 

De regulă, trebuie să aplici produsul în zona unde extensiile sunt lipite de genele naturale și să îl lași să acționeze până când adezivul se înmoaie. Apoi, extensiile pot fi îndepărtate cu ușurință.

2. Nu trage sau smulge extensiile

Este important ca atunci când îndepărtezi extensiile de gene să nu le tragi sau smulgi. Dacă încerci să le desprinzi fără să folosești un produs de îndepărtare sau înainte ca acesta să își facă efectul, îți poți deteriora genele naturale. Consecințele pot fi neplăcute din punct de vedere estetic dar și în ceea ce privește sănătatea genelor. O îndepărtare prea agresivă te poate lăsa cu fire rare și inegale și poate provoca iritație la nivelul pleoapelor. Așadar, trebuie să ai o abordare cât mai delicată și multă răbdare. Acționează cu grijă, fără grabă și evită mișcările bruște sau forțate.

3. Clătește bine zona ochilor

După ce ai îndepărtat cu grijă extensiile, clătește bine ochii cu apă călduță sau cu un demachiant blând pentru a elimina orice reziduu de adeziv sau produs de curățare. Folosește mișcări ușoare, circulare și ai grijă să nu aplici prea multă presiune. După clătire, usucă zona ochilor cu un prosop moale și curat sau cu un șervețel. Tamponează ușor fără să freci, până când reușești să îndepărtezi în mare parte apa.

4. Hidratează și îngrijește genele naturale după ce ai îndepărtat extensiile

Pentru ca genele tale să rămână sănătoase și puternice după ce ai purtat extensii, trebuie să le oferi îngrijirea de care au nevoie. Folosește un ser îmbogățit cu vitamine și nutrienți esențiali, precum biotină, keratină și acid hialuronic și aplică-l în mod regulat, conform indicațiilor. Aceste ingrediente susțin creșterea și sănătatea genelor și le protejează de deteriorare și cădere.

Încearcă să eviți, pe cât posibil, produsele agresive și instrumentele de ondulat genele. După îndepărtarea extensiilor, genele naturale pot fi mai sensibile și mai vulnerabile la deteriorare, așa că este recomandat să le acorzi o atenție sporită.

5. Apelează la un profesionist

Cea mai sigură și eficientă opțiune dacă vrei să îți îndepărtezi extensiile de gene este să ceri ajutorul unui specialist. O persoană cu experiența și cunoștințele necesare poate înlătura extensiile în siguranță, fără să deterioreze genele naturale. Totodată, un profesionist poate folosi instrumente specifice și are suficientă îndemânare pentru a-ți oferi rezultatele dorite într-un timp mai scurt.

Așadar, atunci când vrei să renunți la extensiile de gene sau te pregătești pentru aplicarea unui set nou de extensii, ține cont de recomandările noastre și folosește întotdeauna produse specializate și mișcări blânde. Dacă ai nevoie de ajutor în această etapă, apelează cu încredere la un specialist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *