Un columbofil răbdător va considera că puii tardivi sunt o binecuvântare. Deși cei mai mulți dintre crescători nu se complică cu reproducerea în perioada caldă a anului, iar alții decid că astfel de pui să fie oferiți celor dragi sau chiar să ajungă masă de prânz, nu știți de fapt cât de mult îi subestimați.
Puiii tardivi de vară pot contribui la obținerea succesului într-o crescătorie. De altfel studiile arată că a moșteni talentul nu are legătură cu momentul de naștere a puilor de porumbei. Mai mult decât atât, astfel de pui apar într-un moment în care se pot dezvolta foarte bine cu minim de efort și au deci condiții excelente de creștere.
Ce spun specialiștii din domeniu?
Desigur că va conta enorm de mult condițiile în care țineți puii și de gena lor, ca ambii părinți să fie sănătoși, cum îi hrăniți și întrețineți. A oferi produse de calitate cum sunt cele de la Produse Columbofile este principiul sănătos pe care ar trebui să se bazeze orice crescător.
Unii spun că puii tardivi, adică cei apăruți vara pot fi mult mai interesanți și competitivi. Iar dovadă a acestui fapt este și exemplul practic al lui Oscar Devriendt din Moere, considerat unul dintre cei mai buni crescători din Belgia, a mărturisit că unii dintre cei mai buni porumbei ai săi, la etapele de demifond sunt cei reprodusi vara. Și aici includem și cei de la nivel de provincie, cât și cei de la nivel național. Spune el, nici nu au avut parte de antrenamente. Sunt însă puși în compartimente separate, în mediu plăcut și liniștit și li se acordă atât timp cât este necesar pentru a trece prin etapele de maturizare și năpârlire.
De reținut:
- Vara este timp perfect din punct de vedere al reproducerii. Natura vă ajută cu temperaturi blânde, fără să fie necesar să investiți în surse de căldură.
- Astfel de porumbei nu își consumă energia în anul nașterii, astfel că au o dezvoltare mai bună fizic vorbind.
- Au de regulă simțul direcției și al orientării mai dezvoltate.
Sunt numiți yearleri și au un calendar încărcat, vor începe cu etape scurte, vor crește gradual etapele, de la 300 la 500 de kilometri.
Dacă vă gândiți să aplicați această metodă preferați să faceți totul ca la carte. Vizitați o crescătorie, faceți alegeri de calitate privind hrana și suplimentele și rezultatele vă vor răsplăti eforturile.
Contact:
0773 774 303