Tânăr, dar cu spirit antreprenorial?

infiintare firma

Încă de mici ați simțit că aveți spirit de antreprenor și nu vă vedeți făcând în viață altceva? Urmați-vă visul și încercați să nu mai luați în considerare sfaturile persoanelor care vă spun că sunteți prea tineri pentru propria afacere, mai ales că nu este consemnată undeva vârsta optimă la care se poate înființa o afacere de succes. Când vine vorba de împlinirea visului dumneavoastră și de infiintare firma apelați la specialiști care să vă ajute. Însă, înainte de a face demersurile pentru deschiderea unei afaceri trebuie să știți anumite informații de bază. Spre exemplu, o formă de organizare care sprijină spiritul antreprenorial al tinerilor este SRL-D. Este cea mai potrivită și aleasă formă de organizare în rândul tinerilor și probabil vă întrebați de ce. Iată câteva dintre avantajele pe care le are înființarea unui SRL-D.

În primul rând, trebuie să știți că este menit să ajute tinerii și să le dezvolte spiritul antreprenorial prin acordarea unor scutiri de la plata anumitor taxe, însă acestea vor fi acordate în termen de 3 ani. Iar spre deosebire de un SRL clasic, în acest caz apar câteva criterii suplimentare pe care trebuie să le îndeplinească persoana care dorește să deschidă astfel de formă de organizare, precum: persoana care începe demersul de înființare nu a mai deținut și nu deține calitatea de acționar sau asociat al unei întreprinderi constituite în Spațiul Economic European anterior datei înmatriculării societății; are un număr de maximum 5 asociați; este administrată de asociatul unic, de unul sau mai mulți administratori dintre asociați; are în obiectivul de activitate cel mult 5 grupe de activitate prevăzute de clasificarea activităților din economia națională în vigoare.

De asemenea, un punct foarte important este reprezentat de faptul că puteți beneficia de o serie de scutiri de la plata texelor către stat și se constituie pe o perioadă de timp nelimitată, însă își pierde statutul de SRL-D prin efectul anumitor prevederi ale legii, iar în termen de cel mult 45 de zile lucratoare de la pierderea calității de microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant, societatea comercială respectivă are obligația să procedeze la schimbarea denumirii potrivit prevederilor legii. În acest caz  se vor achita toate taxele de care ați fost scutit la înființare. Așa că dacă cele prezentate anterior v-au convins, nu mai stați pe gănduri și acționați. Toate informațiile necesare despre infiintare firma, SRL-D, schimbare sediu social și altele de care aveți nevoie în continuare vă stau la dispoziție la un click distanță. Pe Fabrica-de-Firme.ro găsiți toate răspunsurile la întrebările pe care le aveți. Când vine vorba de afacerea dumneavoastră, nu ezitați să apelați la specialiști, deoarece aceștia sunt cei mai în măsură pentru a vă oferi consultanță în permanență și de a vă ajuta să vă îndepliniți visul. Întemeierea unei afaceri de succes nu are vârstă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *