Terapia de cuplu este vazuta deseori ca o solutie pentru rezolvarea unor situatii de criza si mai rar ca o metoda de prevenire a conflictelor sau instrainarii care se pot instala intre parteneri. Cu toate acestea, terapia de cuplu produce rezultate remarcabile in toate aceste scenarii de viata si nu numai. Iata alte cateva contexte in care asumarea unui proces de terapie de catre ambii parteneri se poate dovedi benefica:
- Partenerii doresc o relatie vitala, plina de energie, unde sa-si incarce bateriile, nu sa se epuizeze emotional.
- Partenerii aspira la o apropiere mai calda, adecvata cu nevoile fiecaruia. Aceasta apropiere are potentialul de a aduce satisfactie si implinire in cuplu.
- Apare necesitatea de a construi punti peste obstacolele inerente oricarei relatii de cuplu.
- Se poate preveni toxicizarea relatiei in cuplurile in care s-au instalat deja neintelegerile.
- Terapia de cuplu poate ajuta la alinarea unei relatii ranite, creand premisele pentru respect reciproc si comunicare empatica.
- In cazurile ireconciliabile, terapia de cuplu ii poate invata pe parteneri sa se desparta cat mai sanatos.
Succesul terapiei de cuplu depinde atat de asumarea procesului de catre parteneri, cat si de compatibilitatea cu psihoterapeutul care va facilita procesul. Daca doriti sa testati aceasta compatibilitate cu un psihoterapeut calificat si apreciat, va recomandam sa contactati Cabinetul de psihologie si psihoterapie Ana Papahagi din Bucuresti.
Mai multe detalii despre serviciile de terapie de cuplu oferite gasiti accesand ultimul link.
Foarte bun articolul, multumesc pentru sfaturi.
Multumim si noi pentru aprecieri.