Topul sfaturilor de ingrijire canina in prag de nou sezon

ingrijire canina

Sezonul rece pentru un patruped nu este tocmai ideal. Nici pentru stapan nu este insa, avand in vedere ca pe lista de aspecte de care sa tina cont sunt cu mult mai multe lucruri. Asadar, astazi detaliem un mic ghid de ingrijire canina. Asta se aplica mai mereu si indeosebi incepand cu sezonul rece, de toamna.

Desigur ca in topul acestui ghid trebuie sa troneze alegerea din timp a unei clinici veterinare sau a unui medic veterinar. Nu trebuie sa existe o problema grava pentru a apela la ajutor specializat. O recomandare ar putea fi o clinica veterinara Suceava sau din ce oras proveniti; cu alte cuvinte, este necesar ceva local pentru a avea acces rapid in caz de nevoie.

Tocmai de aceea si o clinica este de preferat pentru ca in cadrul acesteia puteti avea parte de servicii mai complexe si diverse. Indiferent de gravitatea situatiei, chiar si cand este implicata o operatie spre exemplu, acelasi loc va fi un raspuns pentru patruped si al sau stapan.

Iata si cateva aspecte specifice de care sa aveti grija in aceasta perioada:

  • Chiar daca toamna nu se compara cu vara privind invazia de purici, protectia impotriva acestora este in continuare necesara. Nu uitati de schimbarea colierului de tip zgarda sau de aplicarea picaturilor. De asemenea, realizati vaccinul ce trebuie facut anual si realizati deparazitarea la un interval de maximum 3 luni – o data cu sezonul, o noua deparazitare.
  • Atentie la zonele unde va plimbati cainele. Cu toate frunzele ce creeza un covor tomnatic s-ar putea sa va fie mai greu sa depistati tot felul de capcane din spatiile verzi.
  • Avand in vedere ca mediul este mai umed si murdar ca niciodata, trebuie sa realizati toaletarea cainelui de fiecare data cand il aduceti de la plimbare. Evitati asadar ca acesta sa transporte tot felul de bacterii daunatoare pentru el sau chiar si pentru stapan.
  • Incepe sezonul sarbatorilor. Asta ar putea sa reprezinte o problema cu doua sensuri. Pe de-o parte sunt lucrurile decorative. Acestea tind sa fie o adevarata provocare, atrag cainele prin lumina, forma sau culoare. Insa exista asadar si riscul de ingerare, deci maxima precautie la modul in care le dispuneti in casa. Nici in exterior nu este o grija in minus.

Pe de alta parte, alimentatia tinde sa fie una schimbata. Pentru ca stapanii isi permit un rasfat culinar, acestia tind sa ofere si animalului de companie acelasi “tratament”. Desigur, unele tipuri de mancare sunt total contraindicate, deci dulciurile in mod special sunt de evitat.

Acestea sunt deja lucruri stiute si asumate, insa se pare ca mici abateri au loc.

Nu uitati ca patrupedul are nevoie de rutina si odata ce se obisnuieste cu aceasta, ii vine greu sa schimbe foaia. Ori face schimbarea foarte bine insa nu se repeta situatia, sunt cazuri izolate, si mai apoi retraieste un haos. Asadar, pastrati alimentatia pe care o are, mentineti o igiena mai riguroasa si o legatura cu medicul veterinar cat mai indeaproape.

Cand sunt pui aveti nevoie de indrumare, cand sunt adulti apar probleme, deci este de preferat sa aveti un medic veterinar pe care sa va bazati oricand, indiferent de ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *