Tot ce trebuie să știi despre amenajarea grădinii tale

grandiflora.ro

Pentru a putea amenaja grădina ta, ai nevoie de o structură pe care să o urmezi, astfel încât să ai parte de rezultatele dorite în cel mai scurt timp. Pentru asta, ai nevoie de informațiile potrivite, la care să ai acces încă de la bun început. Spre exemplu, este important să pui baza unui proiect care să reușească să satisfacă toate cerințele și nevoile tale, luând în considerare și posibilitățile pe care le ai. Ulterior, după aprobarea proiectului, este cazul să te orientezi către infrastructura terenului și a fundației care urmează să fie utilizată pentru procesul de amenajare gradina. Rămâi alături de noi și descoperă cum să faci acest lucru, pas cu pas!

  1. Gândirea designului

Primul lucru de care este bine să ții cont se rezumă la faptul că ai nevoie de informațiile potrivite înainte de a începe întregul proces. Vorbim aici despre faptul că trebuie să fii bine informat, pentru ca șansele de reușită să fie unele maxime. Spre exemplu, poți citi mai multe articole în domeniu și să ceri informații de la un profesionist, nu înainte de a salva în telefon toate pozele care îți oferă inspirația dorită și te relaxează.

De asemenea, poți să iei legătura cu anumiți prieteni de-ai tăi, care au trecut prin acest proces și îți pot oferi anumite informații din interior, cu privire la planificarea financiară, perioada de derulare și multe alte sfaturi practice.

  1. Identificarea stilului de grădină 

Bun, dacă ai reușit să găsești toate informațiile potrivite și să te informezi cu privire la fiecare element, este cazul să te orientezi către stilul de grădină în acord cu locuința și cu personalitatea ta. În general, vei avea de ales între:

  • O grădină în stil liber – este plin de flori spectaculoase și îți pune la dispoziție o zonă destul de intimă, perfectă pentru familii. De cele mai multe ori, acest model este special conceput pentru casele localizate în mediul rural;
  • O grădină modernă și geometrică – iese în evidență datorită faptului că dispune de un stil minimalist, în linii drepte. De multe ori, vei întâlni această grădină în cazul caselor futuriste;
  • O grădină montană – spre deosebire de alte tipuri de grădină, aceasta reușește să rămână verde pe tot parcursul anului. Are integrate multe conifere, ceea ce oferă un miros aparte și extrem de sănătos. Chiar dacă nu îți dorești să ai parte de o grădină montană, poți amenaja un colț mic, care să îți ofere acel gând de munte;
  • O grădină  mediteraneeană – persoanele care preferă marea în detrimentul muntelui pot să ia în considerare planificarea unui colț mediteraneean. Aici vor fi plantate multe ierburi ornamentale, precum și o serie de plante tipice climatului mediteraneean, alături de lavandă;
  • O grădină  japoneză – pentru o perioadă de liniște și relaxare, în care să poți inclusiv să meditezi, grădina japoneză este alegerea potrivită pentru tine. La fel ca în cazul altor tipuri de clădiri, poți doar să amenajezi un colț, care să te ducă cu gândul la această posibilitate.
  1. Identificarea elementelor pe care le vei utiliza în procesul de construcție

De îndată ce ai identificat stilul potrivit aferent grădinii pentru tine, este cazul să iei considerare care vor fi materialele de construcție pe care le vei utiliza. Aici este important să ții cont de posibilitatea de a avea o mini-grădină de legume, dacă acest lucru face parte din pasiunile tale.

În același timp, asigură-te dacă o pergolă intră pe lista preferințelor tale, întrucât aceasta te va ajuta să ai parte de cine preferate cu familia și prietenii tăi.

  1. Ia în calcul bugetul pe care îl ai la dispoziție

Pentru a putea să îți aranjezi propria grădină în mod profesional, este foarte important să știi care este suma de care dispui pentru întregul proces. La rândul ei, o grădină de acest fel va putea crește considerabil valoarea proprietății tale, acesta fiind un beneficiu de care te vei putea bucura atunci când te decizi să o vinzi.

Potrivit specialiștilor, este indicat să ai un raport de 10% din valoarea locuinței tale pentru amenajarea grădinii. Spre exemplu, în cazul în care valoarea proprietății tale este de 200.000 de euro, este recomandat să investești aproximativ 20.000 de euro în amenajarea grădinii.

Bineînțeles, există și alte elemente care influențează costul întregului proces, printre care se numără și:

  • Mărimea pe care o are terenul;
  • Costul asociat manoperei;
  • Materialele pe care le vei utiliza, alături de plantele spre care te îndrepți;
  • Elementele aferente clădirilor de care ai nevoie;
  • Locația în care grădina este poziționată.

Luând în considerare toate aceste etape, îți va fi mult mai ușor să ai parte de grădina dorită, în cel mai scurt timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *