Un an de la începutul conflictului din Ucraina

Azi s-a împlinit un an de la începutul conflictului ruso-ucrianean. Deși mulți au prevăzut o înfrângere sau un eșec al Rusiei, în ciuda eforturilor internaționale de susținere a Ucrainei, o parte destul de însemnată din teritoriul Ucrainei este controlat de trupele ruse. În ciuda eșecurilor ruse, a retragerii pe malul opus al Niprului, trupele ruse sunt încă pe poziții, iar iarna se pare că se încheie, deci primăvara și vara este posibil să vină de amele părți cu noi mișcări strategice.

Rusia a anulat câștigurile Războiului Rece privind limitarea armelor nucleare, a declarat că nu va mai respecta integritatea Republicii Moldova, sprijinind Transnistria. Așadar, Rusia dorește nu numai extinderea conflictului în Ucraina ci chiar extinderea sa în alte zone.

Președintele Zelenski are încă o popularitate crescută, dar scandalurile de corupție din Ucraina au mai afectat capitalul de imagine al Guvernului de la Kiev.

Situația actuală nu convine niciunei tabere, iar pacea este departe neputând fi măcar întrezărită.

UE dorește noi sancțiuni la adresa Rusiei, dar Rusia continuă să coopereze cu China, Iran iar Turcia nu este nici ea cel mai conștiincios aliat al NATO la acest moment.

Marina italiană este îngrijorată de accelerarea venirii unor nave din Flota Rusă în Mediterana.

The post Un an de la începutul conflictului din Ucraina appeared first on Stirile Olteniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *