Concursurile, degustările și recenziile în calitate de instrumente de marketing vor fi discutate de către specialiștii din domeniul vitivinicol din Moldova, Romania și Bulgaria în cadul unui webinar organizat de către proiectul transfrontalier WINET pe 12 octombrie.
Producătorii de vinuri sunt întotdeauna în căutare de metode și instrumente care să le permită să-și facă vinurile cunoscute unui număr cât mai mare de potențiali consumatori, dar și să crească prestigiul mărcilor lor . Și ce poate oferi o mai mare credibilitate unei mărci de vin decât un șir de premii la concursuri internaționale, sau recenzii pozitive din partea specialiștilor care l-au degustat? Participarea la concursuri și degustări, precum și supunerea vinurilor la recenzii de către specialiști renumiți s-au dovedit a fi o modalitate eficientă de atingere a acestui obiectiv.
Moldova va fi reprezentată la eveniment de Directorul General al Agenției de Investiții, Stelian Manic, Directorul adjunct al agenției, Elena Oleinic-Slivinschi, dar și de Președintele Asociației Sommelierilor din Moldova, Ion Druță și vinificatorul și membrul juriului mai multor concursuri internaționale, Ion Luca. Din România sommelierul Vali Tătaru ne va povesti ce succes au vinurile românești în concursurile internațonale, iar Bulgaria de această dată va fi reprezentată de un specialist în vinuri originar din Italia, însă stabilit de mai multi timp în Bulgaria, Maurizio Fererri, pasionat și cunoscător al vinurilor produse în țara care l-a găzduit.
Care sunt concursurile internaționale, regionale și naționale la care merită să participe vinăriile, cum pot înregistra un vin în competiție, ce condiții trebuie să îndeplinească un vin pentru a fi acceptat, cum poate deveni un specialist în vinuri jurat la concursurile internaționale? Acestea și alte întrebări își vor găsi răspunsul în cadrul webinarului.
Proiectul tranfrontalier WINET, finanțat de către Uniunea Europeană are drept scop promovarea cooperării și sporirea comerțului între cele trei țări din Bazinul Mării Negre, participante la proiect, Moldova, România și Bulgaria.