Vinul rosu, beneficii si delicii

Propabil ca nu exista o bautura mai populara decat vinul rosu, acesta fiind exilirul preferat al zeilor, regilor, bautura adorata de artisti si poeti, dar si bautura preferata a multor personalitati din istorie. Vinul rosu are un loc de cinste pe mesele romanilor la orice sarbatoare, petrecere sau zi de nastere. Girboiu este crama care ofera o gama vasta de vinuri rosii de soi, iar preturile sunt avantajoase pentru toti cei care favorizeaza un pahar de vin rosu inainte sau dupa masa.

Cum alegem un vin rosu bun?

In primul rand, trebuie sa stii ca un vin rosu bun depinde de gusturile individuale. Pentru a putea alege vinul rosu perfect pentru papilele tale gustative, este important sa gusti cat mai multe soiuri de struguri. Intr-adevar, gustul vinului rosu difera de cel alb din urmatoarele motive:

-Continut mai mare de tanin;

-Continut mai mare de alcool;

-Corp mai mare;

-Profil de aroma diferit;

-Complexitate potential crescuta.

Toate aceste calitati provin din procesul de fermentare in timpul caruia cojile de struguri sunt lasate in rezervor cu sucul. Fermentarea face ca tot zaharul din pulpa strugurilor zdrobiti sa se transforme in alcool cu gust fin pentru a multumi toti degustatorii.

In plus, maturitatea butoiului si a sticlei joaca un rol important. Aceasta corespunde buchetului vinului care il va aduce la varf. Natura acestor procese si calitatea strugurilor au cel mai mare impact asupra aromei si caracterului vinului.

Doar pentru ca acestea sunt vinuri rosii bine maturate nu inseamna neaparat ca trebuie sa-ti placa. Aromele de maturare au un gust amarui, la fel ca trufele si branzeturile mature. Pentru degustatorii noi, este esential sa fie variate optiunile, sa exploreze optiunile disponibile.

Pentru a gasi ceea ce cauti mult mai usor, poti apela la aoc (denumire de origine controlata) sau aop (denumire de origine protejata) si igp (indicatie geografica protejata). Aceste denumiri, obisnuite in Europa, impun un anumit nivel de cerere pentru vinuri (soiuri de struguri, terroir, vinificare). Poti incepe cu vinuri obisnuite, sa te obisnuiesti cu gustul si sa descoperi cu usurinta lumea vinului, apoi sa apelezi la vinuri mai autentice si mai complexe.

Cabernet Sauvignon este un vin cu o structura tanica care iti lasa gura uscata cand inghiti. Este extrem de popular in lumea vinului pentru aroma sa bogata, picanta, care se imperecheaza minunat cu carnea rosie. Daca iti place Cabernet Sauvignon din Bordeaux, probabil iti vor placea si Merlot, Chianti si Rioja, care au calitati gustative similare. Vinurile din sud respira soarele si delicatese din aceste regiuni cu un aer de mare.

Crama Girboiu are multe sticle de Cabernet Sauvignon care se disting prin gust si caracter unic. Preturile sunt avantajoase, iar comenzile se pot face online. De asemenea, Pinot Noir este vinul rosu perfect pentru a intelege aciditatea. Daca iti place Pinot Noir, exista sanse mari sa gusti vinuri rosii mult mai acide, cum ar fi Grenache, de exemplu. Cand gusti Pinot Noir pentru prima data, simti ceva revigorant in gura, ca si cum ai bea o bautura spumanta. Este doar efectul aciditatii.

In plus, o sticla buna de Pinot Noir este echipata cu un echilibru bun de taninuri si aciditate pentru a flata gustul natural fructat al vinului. Alege Girboiu si bea doar vinuri selecte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *