12 sfaturi pentru un stil de viață sănătos

Micile schimbări duc la mari schimbări. Folosește aceste sfaturi simple, fă un pas în direcția bună și transformă-ți corpul într-o fortăreață inexpugnabilă!

S-ar putea să credeți că ați făcut deja un pas uriaș către un stil de viață sănătos, dar adevărul este că a mânca bine nu înseamnă doar a bea shake-uri de proteine ​​și a pregăti o duzină de albușuri de ou la micul dejun. Dacă doriți cu adevărat să restabiliți sănătatea sau doar să vă străduiți să reumpleți rezerva de vitalitate, trebuie să înțelegeți că, uneori, schimbări mici, dar corecte, sunt suficiente pentru a atinge obiectivul. Schimbați-vă puțin obiceiurile alimentare, curățați-vă pantofii pe exterior – acesta poate fi un punct de plecare excelent. Utilizați aceste 12 de sfaturi ca o foaie de parcurs pe calea către o sănătate mai bună. 

1. Evita alimentele rafinate

Evitarea alimentelor rafinate, sub formă de pudră, poate face o diferență enormă în dieta ta. Aceste alimente sunt atât de procesate încât de obicei nu mai există niciun nutrient real în ele. Evitarea juncurilor alimentare nu numai că vă va ajuta să controlați greutatea corporală și să mențineți un nivel normal de glucoză din sânge, dar va lăsa și mai mult loc pentru alimente bogate în nutrienți, pline de vitamine și minerale. Schimbă energia de creștere fulgerătoare (și aceeași scădere) într-o gogoașă glazurată cu fructe, legume și cereale integrale mult mai sănătoase.

2. Luați ulei de pește

Uleiul de pește poate ajuta la combaterea depresiei, a bolilor de inimă și a diabetului de tip 2. În plus, reduce riscul de dezvoltare a oncopatologiei și îmbunătățește compoziția compozițională a țesuturilor corpului. Având în vedere posibilele beneficii, uleiul de pește poate fi numit în siguranță un supliment pe care toată lumea ar trebui să-l ia. 3-6 grame pe zi sunt suficiente pentru tine, in functie de cat de des mananci peste gras.

3. Bea ceai verde

Plin până la refuz cu antioxidanți puternici, ceaiul verde ajută la prevenirea anumitor boli și menține să te simți bine. Ceaiul verde este bogat în catechine, antioxidanți care elimină radicalii liberi și protejează celulele de deteriorare. De asemenea, s-a raportat că ceaiul verde previne dezvoltarea bolilor cardiovasculare, în special a hipertensiunii arteriale și a insuficienței cardiace congestive. Ceaiul verde accelerează metabolismul și crește dramatic arderea caloriilor. Puteți transforma chiar și apa simplă într-un adevărat elixir de vindecare potolindu-vă setea cu 2-3 căni de ceai verde în fiecare zi.

4. Stai la soare

Nu uita să ieși la soare. Lumina soarelui – o modalitate excelentă de a crește producția de vitamina D a organismului . Vitamina D întărește țesutul osos și ajută la combaterea depresiei. Încercați să petreceți zilnic 15-20 de minute la soare.

5. Nu mânca prea mult

Trăim într-o lume în care mulți mănâncă în mod constant – chiar și atunci când nu le este foame. Rupe acest obicei. Ridicându-te de la masă cu senzația că ai fi mâncat mai mult, poți opri acumularea de țesut gras. Astfel, chiar și atunci când vă confruntați cu supraalimentarea într-o zi, o zi de post vă va ajuta să compensați acest lucru.

6. Fă-ți timp pentru cardio

Exercițiile de mare intensitate nu sunt doar o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți condiția fizică, ci și un excelent ajutor în lupta împotriva stresului, stimulând secreția de către organism a hormonilor endorfinelor fericirii. Un minim de 20-30 de minute de antrenament de mare intensitate, de trei ori pe săptămână, va fi excelent.

7. Dormi 8 ore în fiecare noapte

Somnul este esențial pentru bunăstarea și sănătatea dumneavoastră, ajută la controlul greutății corporale normale și încetinește semnele îmbătrânirii. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor se privează de un somn adecvat. Faceți o regulă să dormiți 8 ore în fiecare noapte și, dacă timpul vă permite, permiteți-vă să dormiți mai mult în weekend. Veți fi surprins de cât de dramatic vă va face să vă simțiți această mică schimbare.

8. Nu renunta la apa

Când vine vorba de hidratare, gândește-te atât la calitate, cât și la cantitate. Menține echilibrul apei cu băuturile potrivite. Bea apă curată mai des, deoarece aceasta este cea mai bună modalitate de a elimina toxinele și deșeurile din organism. Nu-ți place gustul vechiului H2O? Adăugați puțin suc de lămâie. Încercați să beți cel puțin 8 pahare pe zi.

9. Treci pe lângă semifabricate

Un meniu bazat pe delicatese din carne conține prea mulți nitrați și conservanți, iar aceștia sunt principalii dușmani ai unei persoane cărora îi pasă de sănătatea sa. Treceți alimentele procesate care vă umplu corpul cu toxine și, în timp, duc la dezvoltarea bolilor cronice. Alege alimente naturale bogate in proteine!

10. Nu abuzați de medicamente

Nu vă bazați în întregime pe analgezicele, nu vă obișnuiți să ameliorați durerile minore cu pastile. Odihnește-te și alimentați-vă corect cu primul ajutor și alegeți medicamente pe bază de plante pentru a doua linie de apărare. Când utilizați medicamente, respectați cu strictețe recomandările medicului.

11. Râzi

Râsul este cu adevărat cel mai bun medicament. Un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Cardiologie raportează că persoanele care râd mai rar în timpul zilei prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli coronariene. În plus, râsul este o modalitate excelentă de a te înveseli. Pe scurt, nu ezita și râzi cu poftă!

12. Renunță la fumat

Da, fumatul dăunează grav sănătății, fie că discutăm despre țigari electronice, vape, sau cine știe ce invenții care te fac dependent de o anumita substanță. Nu poți renuța la fumat ? Atunci trebuie să reduci cât se poate de mult cantitatea de țigări fumate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *