4 lucruri pe care nu le știai despre amenajarea unui laborator de cofetărie

În ultimul timp, ideea de a deschide un laborator de cofetărie a început să fie din ce în ce mai interesantă pentru mulți dintre noi. Nici nu este de mirare, întrucât șansele ca această idee de afacere să fie una profitabilă sunt destul de mari, în schimbul unei investiții rezonabile. În același timp, este important de subliniat faptul că oamenii își doresc produse de patiserie proaspete, pe care să le consume cu mare drag zi de zi. Tocmai din acest motiv, este esențial ca afacerea să fie gândită cu foarte mare atenție încă de la început, astfel încât rezultatul să fie întocmai cel scontat. Rămâi alături de noi și descoperă patru lucruri pe care nu le știai despre amenajarea unui laborator de cofetărie, care te vor ajuta în viitor!

  1. Cum se amenajează un laborator de acest fel?

Încă de la bun început, este esențial să cunoști faptul că procesul de amenajare aferent unui laborator de cofetărie este complet diferit față de cel care se aplică în cazul amenajării bucătăriei unei locuințe. Pentru început, se alege locația, urmând un proces amplu de verificare a tuturor elementelor de ordin juridic și sanitar.

Ulterior, spațiul aferent laboratorul de cofetărie este special gândit, pentru a putea să ofere un nivel ridicat de igienă și siguranță celor care lucrează în interior. În același timp, acesta trebuie să se supună legislației naționale, nefăcând abstracție de la cerințele HAACP.

  • De ce ai nevoie pentru a amenaja un laborator de cofetărie?

Chiar dacă este un proces amplu și foarte complex, laboratorul de cofetărie se va transforma în spațiul principal al întregului tău business. Printre cele mai importante aspecte de care este important să ții cont se numără:

  • Asigurarea numărului optim de căi de acces, indiferent de spațiul închiriat;
  • Utilizarea echipamentelor potrivite, asigurând un flux de producție corespunzător. În această categorie se înscrie și utilizarea unui mobilier laboratoare, capabil să contribuie activ la obținerea produselor din și cu ciocolată. Pentru o gamă variată de produse, cei de la https://valmix.ro pun la dispoziție soluții optime spre care te poți orienta, astfel încât să ai parte de rezultatele dorite;
  • Posibilitatea de a monta destul de multe chiuvete;
  • Dotarea spațiului folosind un sistem de ventilație optim;
  • Existența toaletelor în apropierea zonelor de producție, însă păstrând o anumită distanță.
  • Care sunt echipamentele de care ai nevoie?

Când vine vorba de amenajarea unui laborator de cofetărie, pe lângă spațiul corespunzător, personalul va avea nevoie de echipamentele necesare, cu ajutorul cărora să realizeze produsele puse spre vânzare. În general, acestea sunt alese în funcție de produsele obținute, respectiv:

  • Cuptoare profesionale și mese de lucru;
  • Frigidere încăpătoare, congelatoare și forme de copt;
  • Instrumente pentru ornarea prăjiturilor și cuțite pentru patiserie.
  • Cum ar trebui să arate personalul dintr-un laborator de cofetărie?

Pentru a putea da startul activității într-un laborator de patiserie, acesta trebuie să dețină o echipă capabilă să realizeze produsele de la cap la coadă. Tocmai din acest motiv, este esențial ca cel puțin o parte din această echipă să dețină o diplomă sau un certificat de cofetar și patiser.

Pe lângă utilizarea unui spațiu corespunzător, un laborator de cofetărie are nevoie, în special, de oamenii potriviți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *