5 greseli care afecteaza durabilitatea unor piese utilaje

Greselile sunt firesti in orice domeniu. Uneori, poate nici nu ne dam seama de ele. Insa, la fel de adevarat este faptul ca unele greseli au urmari nedorite.

In domeniul constructiilor, prelungirea duratei de viata a unor piese utilaje este, cu siguranta, un lucru vital. Iata ce greseli ar trebui sa evitati pentru a va mentine echipamentul in stare buna.

Neglijarea specificatiilor

Orice echipament de constructii vine la pachet cu un manual de utilizare. Informatiile prezentate de producator au menirea de a va ajuta sa folositi utilajul pe baza specificatiilor, astfel incat totul sa mearga bine.

Daca nu respectati aceste recomandari, veti avea parte de piese utilaje care se uzeaza mai repede. In plus, exista si riscuri legate de siguranta, atunci cand fortati utilajul dincolo de limitele sale. Pentru un echipament eficient cheia este sa urmati sfaturile detaliate din manualul de utilizare.

Stilul de operare

De cele mai multe ori stilul agresiv este asociat cu conducerea autoturismului. Insa, acest lucru poate fi valabil si pentru utilaje. Franarea puternica, virajele dure sau deplasarea cu viteza sunt doar cateva exemple. De asemenea, functionarea excesiva in marsarier duce la uzura excesiva a trenului de rulare.

Modul in care operati isi lasa amprenta asupra unor piese utilaje. Este firesc sa fie asa, de aceea este bine sa conduceti cu atentie pentru a va proteja echipamentul. Un operator priceput va sti cum sa foloseasca utilajul in asa fel incat sa reduca gradul de uzura al componentelor.

Ignorarea semnalelor de alarma

Un operator fara experienta, obosit sau pur si simplu neatent ar putea sa nu sesizeze unele probleme. Cand ceva nu merge bine, echipamentul va avea niste modificari de functionare, totul este sa fiti atenti.

De exemplu, schimbarea culorii fumului este un motiv de ingrijorare. In mod normal ar trebui sa fie incolor, asadar alte culori (alb, negru, albastrui) indica o posibila defectiune.

Daca observati ca utilajul este mai putin performant este iarasi un semn care indica componente avariate. Alte semnale de alarma ar putea fi scurgerile, crapaturile, nivelurile scazute de lichide, zgomotele neobisnuite, etc.

Depozitarea incorecta

Un echipament de constructii poate lasa impresia ca este de neatins. Desi puternic si rezistent, un asemenea utilaj este vulnerabil in fata temperaturilor extreme sau a umezelii.

Depozitarea echipamentului intr-un loc uscat si curat ajuta la pastrarea functionalitatii sale. Atunci cand acesta este expus ploilor sau zapezii, unele piese utilaje se pot deteriora. Anumite componente pot fi afectate atat de tare incat sa nu mai poata fi reparate.

Lipsa unei intretineri corespunzatoare

Intretinerea utilajului are rolul de a descoperi defectiunile din timp, in asa fel incat sa nu provoace accidente sau intarzieri. Daca nu acordati suficienta atentie acestui aspect piesele uzate pot provoca defectiuni serioase.

Prin intretinere puteti sa preveniti asemenea probleme prin cateva actiuni simple dar eficiente. De exemplu, sa va asigurati ca piesele sunt stranse si lubrifiate corespunzator.

Conteaza foarte mult sa inlocuiti componentele atunci cand este necesar. La fel de important este sa achizitionati piese utilaje dintr-o sursa de incredere, cum ar fi RKU. Calitatea componentelor este extrem de importanta pentru o performanta optimizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *