Ai nelamuriri legate de tratamentul cu implant dentar? Iata toate informatiile de care ai nevoie!

Solutia oferita de un tratament cu implant dentar pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti este o rezolvare extrem de eficienta chiar si in situatia pacientilor care sufera de pierderi ale volumului osos la nivelul mandibulei sau maxilarului. Cu toate ca este cea mai performanta optiune disponibila astazi, multe persoane amana un astfel de tratament, in ciuda nevoii urgente, din cauza fricii de stomatolog si a impresiei total false ca inserarea unui implant dentar este o experienta foarte dureroasa.

Realitatea contrazice aceste false motive de ingrijorare, astfel ca un tratament cu implant dentar modern, de calitate ridicata, nu poate aduce niciodata un motiv de neliniste pacientilor care se confrunta cu o dantura incompleta, a carei functionalitate si estetica nu sunt la parametri optimi. Din contra, serviciile moderne de implantologie ce folosesc tehnologie de ultima generatie reprezinta cea mai sigura si comoda metoda de recuperare a integritatii dintilor tai.

Pentru a putea recurge la un astfel de tratament, va trebui sa te informezi corect si complet asupra schimbarilor pe care un implant dentar le poate aduce in viata ta, astfel incat in randurile urmatoare vei putea descoperi toate detaliile pe care trebuie sa le stii pentru a putea avea incredere deplina in acest tip de tratament stomatologic revolutionar.

  • Comparativ cu metodele clasice, interventia de plasare a unui implant dentar este mult mai putin invaziva si mult mai putin dureroasa. Solutiile clasice (puntile dentare) presupun devitalizarea a doi dinti invecinati (scoaterea nervului), in timp ce implantarea se bazeaza pe principiile naturale ale functionarii danturii, iar interventia se desfasoara fara durere, sub anestezie. In plus, recomandarile specialistilor in implantologie vor asigura o vindecare foarte rapida si lipsita de durere.
  • Tratamentele cu implant dentar pot depasi durata de viata a dintilor naturali, avand o garantie de pana la 25 de ani. Solutiile moderne din lumea implantologiei asigura o durabilitate si o functionalitate de exceptie a fiecarui implant dentar, astfel incat nu va trebui sa iti mai faci griji si in viitor in aceasta privinta.
  • Apeland la un implant dentar, te vei bucura de confort sporit si senzatia unui dinte natural. Fiindca aceasta metoda se bazeaza pe principiile naturale de functionare a danturii, nu va exista disconfort in nicio situatie normala de utilizare. Practic, o radacina artificiala (o piesa din titan) este fixata in osul maxilar sau mandibular, in locul dintelui pierdut sau care trebuie inlocuit. Apoi se va adauga un element de legatura (bont protetic), urmat de montarea unei coroane dentare din ceramica de cea mai inalta calitate. Aceasta este rezistenta, durabila, iar intregul tratament cu implant dentar se va apropia foarte mult de aspectul si functionalitatea unui dinte natural.
  • In cazurile in care implantul dentar nu poate fi montat direct, serviciile clinicilor de implantologie includ si proceduri de aditie osoasa sau sinus lifting, astfel incat chiar si cele mai complicate cazuri vor putea beneficia de cea mai eficienta rezolvare disponibila astazi.
  • Daca unul dintre dinti lipseste pe o perioada indelungata, intervine migrarea naturala a dintilor invecinati, proces ce duce la pierderea functionalitatii si crearea unor spatii inestetice intre dinti. Acest fenomen poate fi oprit prin inserarea unui implant dentar.

Daca vrei sa te bucuri de un tratament cu implant dentar la cele mai inalte standarde de calitate, programeaza o consultatie la clinica stomatologica Dental Excellence si gaseste rezolvarea problemelor tale dentare impreuna cu una dintre cele mai bune echipe de specialisti din domeniu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *