Ai nevoie de un aparat auditiv? Descopera cum sa-l alegi pe cel potrivit pentru tine!

In ultima perioada nu mai auzi la fel de bine ca odinioara si ai nevoie de ajutor in acest sens? Informeaza-te despre tipurile de aparate auditive, pe care le ai la dispozitie si mergi la un medic de specialitate, care iti poate oferi un diagnostic pe care sa te bazezi.

Cel mai probabil va trebui sa faci cateva analize, insa apoi vei sti exact care este tipul de dispozitiv medical de care ai nevoie pentru a duce o viata normala.

Ce tipuri de aparate auditive ai la dispozitie?

Pentru inceput, trebuie sa stii ca aparatele auditive se impart in cateva categorii principale, in functie de modul in care le poti folosi. Asadar, ai posibilitata de a alege:

  • aparate retroauriculare – se monteaza foarte usor dupa ureche, asigurandu-ti un auz optim, indiferent de spatiul in care te afli. Pentru a aplica aparatul auditiv nu ai nevoie de foarte mult timp, iar seara trebuie sa il scoti din ureche;
  • aparate intraauriculare – discrete si usor de folosit, aceste dispozitive medicale te ajuta sa te bucuri de conversatiile cu cei dragi, sa asculti muzica preferata si sa ai o viata normala in general. Este vorba despre unele dintre cele mai populare tipuri de aparate pentru care poti opta;
  • aparate reincarcabile – cu o autonomie de pana la 72 de ore, aparatele reincarcabile iti sunt de ajutor mai ales atunci cand calatoresti si nu ai intotdeauna o sursa de energie la indemana. Este suficient ca seara, inainte de culcare sa iti pui dispozitivul la incarcat, iar dimineata il vei putea folosi fara probleme.

Functii speciale

Despre aparatle auditive mai trebuie sa stii ca pot fi prevazute cu functii extrem de practice si eficient:

  • reducerea zgomotului – datorita acestei functii poti sa reduci zgomotul de fundal atunci cand te afli in aer liber, iar astfel te vei putea sa te concentrezi foarte bine doar pe discutia pe care o ai cu interlocutorul tau;
  • telecomenzi directionale – iti permit sa setezi volumul mai tare sau mai incet, in functie de cum te simti cel mai confortabil;
  • conectivitate – se refera la conexiunile wireless. Mai exact, iti poti conecta aparatul auditiv la telefonul smartphone sau la televizor prin intermediul Bluetooth-ului, a easyTek-ului sau prin alte forme de tehnologie.

Alege o perioada de proba

Inainte de a investi intr-un aparat auditiv, ai posibilitatea de a-l folosi pentru o perioada determinata de timp, in care sa-ti dai seama daca este vorba despre dispozitivul potrivit pentru tine. Acesta practica este eficienta, intrucat iti poti da seama daca modelul ales este cel ideal sau daca ai nevoie de un altul.

Care sunt analizele pe care ar trebui sa le faci?

Atunci cand mergi la medicul de specialitate, pentru a afla un diagnostic, cel mai probabil va trebui sa faci o timpanograma sau o audiograma. Este vorba despre 2 teste cu ajutorul carora doctorul poate determina tipul de hipoacuzie de care suferi, iar ulterior iti va putea recomanda un aparat auditiv potrivit pentru tine!

WeSound.ro iti pune la dispozitie o gama foarte larga de produse eficiente in privinta auzului. De la aparatele auditive moderne si eficiente, pana la accesorii cu ajutorul carora sa iti eficientizezi experienta, pe toate le poti studia online, pentru ca mai apoi sa investesti in obiectele care sunt potrivite pentru tine. Ai grija, insa: este obligatoriu sa faci o audiograma sau o timpanograna pentru a determina tipul hipoacuziei de care suferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *