Se știe că persoanele care mănâncă în mod frecvent în oraș își cresc aportul de zaharuri și grăsimi sănătoase. Dar un nou studiu american sugerează că există un alt motiv de a mânca acasă mai des: ftalații. Aceștia sunt substanțe potențial dăunătoare care se găsesc în sute de produse de consum, inclusiv parfumuri, sprayuri pentru păr, șampoane și materiale plastice utilizate în prelucrarea și ambalarea produselor alimentare.
Consumul acestor substanțe chimice a fost legat de defectele la naștere în cazul băieților, precum și de problemele comportamentale și de obezitate la copii și adulți. Expunerea în uter poate altera dezvoltarea tractului reproductiv masculin, ducând la coborârea incompletă a unuia sau a ambelor testicule. Oamenii de știință susțin, de asemenea, că substanțele chimice pot perturba hormonii și pot cauza probleme de fertilitate, asociindu-le și cu astm, tulburări neurologice, probleme cardiovasculare și chiar cancer.