Amanetare versus vanzare intr-un amanet

Pentru ca cererile din partea clientilor sunt din ce in ce mai mari, casele de amanet s-au extins si ofera astazi servicii complete pentru cei interesati. In Bucuresti, exista acum un nou amanet Unirii ce se numara printre putinele case de amanet care ofera servicii non stop. La o simpla cautare pe internet dupa expresiile amanet non stop Unirii sau amanet electronice unirii, cei interesati de astfel de servicii au sansa de a beneficia de un imprumut rapid si avantajos, cu cel mai mic comision de pe piata.

            Totusi, chiar daca sunt numeroase agentii de amanet in Bucuresti, nu multa lume cunoaste serviciile pe care acestea le ofera. Serviciile oferite de o casa de amanet sunt vanzarea sau amanetarea obiectelor de valoare in scopul primirii rapide a sumei de bani aferente. Intre cele 2 servicii exista o diferenta reala pe care oricine este interesat de o casa de amanet ar trebui sa le stie.

            Vanzarea

          Vanzarea catre un amanet este un serviciu destul de simplu, pe care nu multa lume il cunoaste. Un proprietar are dreptul sa isi vanda obiectul de valoare, indiferent ca vorbim de bijuterii, telefoane mobile sau alte electronice, catre un amanet in schimbul unei sume de bani atata vreme cat bunul sau trece prin evaluarea amanetului. Se incheie un contract de vanzare-cumparare intre proprietarul bunului si casa de amanet, iar toate drepturile de folosinta ale bunului se transfera catre amanet. Proprietarul isi pierde integral posesia bunului, dar ramane cu suma de bani aferenta vanzarii bunului pe care nu trebuie sa o restituie.

            Amanetarea

            Amanetarea este o simpla modalitate prin care se poate obtine o anumita suma de bani sub forma unui imprumut rapid si sigur. Proprietarul unui bun isi poate lasa obiectul de valoare la o casa de amanet, iar aceasta din urma are obligatia de a-l pastra in siguranta pe toata perioada contractuala. Se intocmeste un contract de predare-primire intre cele 2 parti care cuprinde datele personale ale proprietarului bunului, detalii despre bun, suma de plata pe care proprietarul este nevoit sa o inapoieze si comisionul aferent perioadei stabilite. Perioada de amanetare poate varia, in functie de dorintele proprietarului. Pentru a recupera bunul, proprietarul trebuie sa inapoieze suma primita in schimbul bunului la care se adauga si comisionul perceput de casa de amanet. Daca proprietarul nu inapoiaza banii in perioada stabilita si nu cere prelungirea ei, atunci amanetul are dreptul de a intra in posesia bunului si il poate da spre vanzare.

            Indiferent de forma de imprumut aleasa, orice doritor al acestor servicii oferite de amanet trebuie sa detina obiecte de valoare in stare perfecta de functionare sau folosire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *