Apune epoca lavabilului de interior?

 

La inceput a fost tapetul. Acoperea o foarte mare suprafata din camera sau, daca nu, macar un perete si jumatate. Tapetul s-a demodat ulterior si s-a trecut la golirea peretilor si colorarea lor cu lavabil de interior sau cu alternarea a doua parti colorate diferit cu lavabil.

Numai ca peretii pareau cam goi, asadar suporturile discrete si tablourile impunatoare acopereau din nou peretele. Stickerele decorative s-au intins din ce in ce mai mult pana cand oamenii si-au dat seama ca nu faceau altceva decat sa foloseasca stickerele pe post de tapet…

In cele din urma, s-a ajuns ca tapetul de calitate sa revina la gloria de odinioara si sa isi gaseasca locul undeva sub tablouri, sub suporturi si chiar sub stickere decorative. Tapetul nu a disparut niciodata complet, numai ca acum se afla din nou pe un val de popularitate.

Aceasta tendinta este vizibila cu ochiul liber, asa ca in mod natural apare o intrebare pe buzele tuturor: epoca lavabilului de interior a apus? Se afla pe cale sa dispara? Umplem peretii din nou cu tapet si desavarsim adaugirile cu tablouri si alte elemente?

Tapetul si rolul lui important

 

Raspunsul nu este usor de dat, tinand cont ca mai raman portiuni unde peretele se cere a fi colorat uni. Se lasa culoarea lavabilului la vedere in zone care delimiteaza ceva de altceva, in zone in care se doreste conferirea senzatiei de spatiu.

De regula, un perete aflat in celalalt capat al usii dormitorului sau livingului este acoperit complet cu tapet, in timp ce pe ceilalti pereti, lucrurile nu mai stau la fel, necesitatile de model si culoare fiind cu totul si cu totul altele.

Nu iti imagina ca tapetul a ramas acelasi de acum 20-30 de ani! Modelele sunt mult imbunatatite, culorile fiind controlate mult mai bine si impresia de 3D mult mai realista. Tapetul este el insusi mai solid, portiunile sale iesite in relief, mult mai bine realizate.

Designul interior insufla valori noi lucrurilor considerate vechi

 

In prezent se recurge la imbinarea mai multor lucruri pentru ca efectul sa fie unul nemaiintalnit pana acum! Lucrurile au devenit mult mai complexe in ultimii ani in ceea ce priveste amenajarea interioara, in incercarea de a acoperi mult mai usor preferintele oamenilor.

Oamenii au avut dintotdeauna preferinte complexe, insa nu aveau posibilitatea de a le pune in practica sau nu erau social acceptate. Pentru ca nu depinde numai de o singura persoana, ci de toti cei care locuiesc acolo, iar unele pareri ale musafirilor conteaza mai mult decat s-ar crede.

Spiritul italian convinge din nou

 

Designerii italieni si belgieni au avut un rol important in readucerea tapetului in mintile si inimile tuturor. In industria vestimentara, mai ales cei italieni sunt legendari pentru eleganta inserata in toate confectiile.

Poate ca spiritul acesta a ajuns si in amenajarea interioara si in reinterpretarea “hartiei de perete” intr-un mod care depaseste granitele retro si ajunge si in conceptele ultramoderne.

Sursa foto: vintage-sparkleantiquejewelry.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *