Avantajele manusilor de unica folosinta

Foarte folosite in diverse domenii, sunt acele manusi unica folosinta, datorita numeroaselor scopuri  si utilizari.  Acestea au in principal rolul de protectie, deoarece diferitele domenii unde sunt utilizate prezinta tot felul de riscuri, de aceea aceste manusi au ajuns un obiect esential.

Cele mai utilizate modele de manusi de unica folosinta sunt cele din nitril, care au si devenit foarte populare in aproape fiecare domeniu care necesita folosirea manusilor de unica folosinta.

Foarte important in cazul acestor manusi din nitril este faptul ca nu prezinta nici un fel de risc in ceea ce priveste aparitia alergiilor, asa cum se intampla in cauza acelor manusi latex.

Aceste manusi din nitril sunt foarte rezistente, atat din punct de vedere al rezistentei la substante chimice, cat si din punct de vedere al intepaturilor si al ruperii acestora. Datorita acestor aspecte, ele sunt cele mai potrivite pentru a fi folosite in diverse domenii de activitate.  Aceste manusi sunt foarte confortabile, ceea ce le face potrivite pentru a fi purtate o perioada foarte mare de timp.

Manusile din nitril pot fi gasite in diverse culori, negre, roz, verzi, rosu, ceea ce inseamna ca le puteti alege astfel incat sa poata fi asortate cu restul echipamentului de lucru.

Despre manusile din latex putem spune ca se potrivesc cel mai bine pe maini si ofera cea mai buna dexteritate dintre toate modelele de manusi de unica folosinta. Cu toate acestea, ele prezinta dezavantajul ca nu sunt foarte potrivite pentru a fi folosite in locuri cu riscuri chimice mari, de asemenea, acestea prezinta foarte mari posibilitati de a declansa anumite alergii la latex.

In domeniul medical, purtarea manusilor de unica folosita este un lucru inevitabil, atat pentru siguranta doctorilor, cat si al pacientilor cu care acestia intra in contact, de aceea manusile chirurgicale trebuie sa fie de cea mai buna calitate, pentru a putea rezista in timpul interventiilor chirurgicale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *