Beneficiile oțelului galvanizat

În industria prelucrătoare, rezistența la coroziune a componentelor metalice, a mașinilor, a instalațiilor și a uneltelor este o componentă crucială. În general, există două modalități de a realiza acest lucru. Primul este de a avea o structura metalica care este fabricata din oțel inoxidabil. Al doilea este de a folosi o acoperire de protecție pe oțelul obișnuit. Oțelul galvanizat, desigur, se încadrează în a doua categorie și este folosit pentru numeroasele sale avantaje:

Costuri mai mici: În comparație cu oțelurile inoxidabile, procesul de galvanizare este mai rentabil și poate fi realizat pe piesele de oțel deja existente și deteriorate. Dacă cineva ar trebui să decidă pentru soluția din oțel inoxidabil (sau metal diferit), ar trebui să-l substituie. Din punct de vedere economic, oțelul galvanizat este mult mai benefic.

Longevitate: În funcție de mediul în care este expus metalul galvanizat, speranța de viață poate fi de până la 75 de ani. În plus, metalele care sunt puse prin procesul de galvanizare sunt întreținere redusă și, prin urmare, sunt mai puțin costisitoare pe termen lung.

Mai multă protecție: Chiar și atunci când oțelul galvanizat este deteriorat, protecția se oprește. Moleculele de zinc formează carbonați de zinc, oferind protecție sacră.

Deși atât oțelul galvanizat cât și oțelul borat formează un strat de suprafață de protecție pe oțel, ele sunt destul de diferite. Boronarea (sau borindarea) este o metodă de întărire a cazurilor și oferă rezultate superioare în ceea ce privește rezistența la coroziune. În plus, galvanizarea îmbunătățește numai proprietățile rezistenței la coroziune, în timp ce boronizarea (cu BorTec) îmbunătățește stabilitatea la temperaturi ridicate, duritatea și multe alte proprietăți mecanice.

Cu toate acestea, galvanizarea poate fi o soluție potrivită pentru industriile care au cerințe scăzute asupra oțelului care nu necesită altceva decât o rezistență îmbunătățită la coroziune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *