Beneficiile unei vieți sexuale active

femeie

Sunt mai multe motive pentru care ar trebui sa faci sex mai des, cel putin in momentul in care este vorba despre sex de calitate. Acivitatea sexuala frecventa este legata de beneficiile fizice cum sunt scaderea tensiunii arteriale, avantajele emotionale care se vad in nivelul de stres redus si beneficiile relatiei cum ar fi o mai mare intimitate si o rata mai mica a divortului. In timp ce nu exista un numar magic atunci cand este vorba despre frecventa cu care faci sex rezultatele studiilor pot sa sugereze un anumit program.

Frecventa ideala

In legatura cu frecventa ideala un stiudu a aratat ca bunastarea generala este asociata cu frecventa sexuala pana la un anumit punct. Satisfactia relatiei s-a imbunatatit in mod progresiv de la a nu face sex pana la a face sex o data pe saptamana insa dincolo de acest punct nu s-au constatat imbunatatiri. Acest numar este consistent avand in vedere media curenta insa trebuie sa fie ingrijorator si este un semnal de alarma care ne atrage atentia ca avem vietile tot mai ocupate.

Cum sa ai relatii intime mai des

In cazul in care simti ca s-a instalat rutina iti recomandam sa iei in calcul implicarea jucariilor sexuale in aceasta ecuatie. Poti cumpara vibratoare de aici si poti include elementul surpriza in ecuatie foarte simplu si usor. Nu este greu sa ai o viata sexuala activa atunci cand din cand in cand incerci sa iesi din tipare si reusesti.

Beneficii psihologice

Sunt mai multe beneficii emotionale aduse de o relatie sexuala intensa si care este strans legata de calitatea vietii in general.

Printre ele se numara:

Fericirea

Conform unui studiu realizat in China, sexul de calitate creste nivelul de fericire si de multumire in timp ce sexul nedorit scade gradul de multumire si genereaza uneori degradare.

Eliberare de stres

Faptul ca sunt mai multi oameni care se confrunta cu stresul cronic este un lucru cunoscut si este citat ca motiv pentru care adultii fac sex rar. Aceasta poate fi o problema dubla deoarece sexul poate sa fie considerat o tehnica de gestionare a stresului. Corpurile noastre secreta cortizol dintotdeauna si adrenalina. Aceasta este o parte a raspunsului sau la stres. Hormonii pot sa genereze oboseala, tensiune ridicata si multe altele. Sexul poate sa reduca nivelul de hormoni cu efecte care pot sa dureze pana in ziua urmatoare.

Stare generala imbunatatita

Exista o serie de substante chimice pe care corpul le poate elibera in timpul sexului si care pot afecta felul in care ne simtim. In timpul sexului creierul elibereaza enodrfine, acele substante de care ai nevoie pentru a fi fericit. Acestea reduc iritabilitatea si sentimentele de depresie.

Un alt hormon, denumit oxitocina este eliberat pentru a stimula activitatea sexuala. Similar cu efectul pe care acesta il are supra mamelor care alapteaza ea poate genera si un sentiment de calm si de multumire.

Orgasmul este cel care duce la eliberarea prolactinei care va ajuta la somn.

Sexul poate de asemenea sa stimuleze stima de sine si sentimentele de nesiguranta ducand la o atitudine mai pozitiva.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante beneficii ale sexului, si daca este nevoie sau iti doresti sa apelezi la jucarii sexuale pentru asta, atunci simte-te liber sa o faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *