Cum ar fi sportul rege fara torte pe stadion?

Cu toate ca meciurile de fotbal nu iti mai ofera spectacolul sportiv de altadata, cu scoruri precum 9-0 sau 7-3, acest sport ramane in continuare cel mai iubit si urmarit, atat la nivel national, cat si international.

Privind obiectiv in urma, realizam ca fotbalul a fost dintotdeauna sportul care a captivat intreaga planeta si care a dat nastere celor mai mari vedete, poate doar cu exceptia cantaretilor si actorilor. In 1930, echipa nationala de fotbal a Romaniei a petrecut doua saptamani traversand Atlanticul pentru a participa la primul Campionat mondial, care a avut loc in Uruguay. Atunci, ca si acum, suporterii reprezentau sarea si piperul fotbalului.

In ultimii ani, am asistat la o „explozie” de echipe noi de fotbal, ceea ce a insemnat, bineinteles, si o crestere a numarului de suporteri care doresc sa continue traditia „sportului rege”.

De altfel, fotbalul nu ar fi fost „rege” fara suporteri, iar acestia sunt actorii principali, alaturi de fotbalisti. Pe stadion, atmosfera este intretinuta de sustinatorii echipelor gazda, cu sloganuri, cantece, fulare, nelipsitele tricouri, torte stadion, tobe, trompete si altele.

Una dintre cele mai mari sanctiuni pe care echipa ta preferata de fotbal le poate primi este desfasurarea meciului fara spectatori. Astfel, meciul devine „posac”, iar atmosfera.. fara doar si poate dezolanta.

Atunci cand fotbalistii sunt incurajati de suporteri, care aprind torte pe stadion, totul devine mai spectaculos, iar show-ul din tribune il depaseste uneori pe cel din teren. Totusi, utilizarea de materiale pirotehnice si torte pe stadion trebuie facuta responsabil, astfel incat sa nu puna in pericol integritatea fizica a spectatorilor, a fotbalistilor si a celorlalte persoane prezente pe stadion (antrenori, staff tehnic, stewarzi etc). Indiferent de miza meciului, utilizarea de torte pe stadion nu trebuie sa depaseasca limitele sportivitatii.

Iata de ce ar fi „posac” fotbalul fara torte de stadion:

  1. Lipsa unei atmosfere deosebite in tribune. De multe ori, tortele de stadion sunt aprinse de fani cand echipa preferata iese pe teren pentru efectuarea incalzirii sau atunci cand incepe meciul. Arsenalul pirotehnic din dotarea suporterilor ofera un impact vizual deosebit atat la televizor, cat si in tribune.
  2. Echipa gazda nu se va simti la fel de incurajata. In afara de startul partidei, suporterii aprind torte pe stadion atunci cand echipa favorita inscrie sau atunci cand primeste gol. Folosirea de torte pe stadion incurajeaza echipa de fotbal sa depaseasca momentele dificile, iar suporterii au aceasta „responsabilitate”.
  3. Echipa oaspete ar juca fara inhibitii. Jocul adversarilor este mai periculos in lipsa tortelor de stadion si a uralelor suporterilor. Utilizarea materialelor pirotehnice incurajeaza echipa favorita si inhiba echipa adversa. Aprinderea tortelor va ajuta echipa gazda si va destabiliza mental echipa oaspete.
  4. Lipsa rivalitatii intre galeriile adverse. In timpul unei partide de fotbal, are loc un „meci” si in tribune, intre suporteri. Fiecare galerie doreste sa iasa in evidenta prin cele mai frumoase cantece, scandari, pancarte, torte de stadion etc.

Asadar, daca esti in cautarea unor astfel de materiale pirotehnice, care functioneaza ireprosabil, le vei gasi pe site-ul Ekopiro.ro. Acest magazin online autorizat iti pune la dispozitie o gama larga de torte stadion, fumigene colorate, grenade cu fum si altele, in zeci de culori, din care sa le alegi pe cele in nuantele echipei tale preferate. Nu uita ca articolele pirotehnice se utilizeaza in spatii deschise, departe de copii sau de animale de companie, evitand zonele cu vegetatie uscata sau materiale inflamabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *