„Bing”, vedeta lunii la JimJam!

Odată cu începerea școlii, lecțiile distractive continuă în fiecare zi la JimJam, odată cu serialele „Bing” și „Pompierul Sam”.

Cei mici se pot bucura de patru episoade din „Bing” în fiecare zi, de la orele 13:00, și încă două, în fiecare zi, de la ora 18:30. Cele șase episoade zilnice sunt difuzate în reluare de la ora 06:00 dimineața. Serialul este povestea unui iepuraș numit Bing, care are doar trei ani. Lui Bing îi place foarte mult să exploreze, să se dea în leagăn, să se joace cu blocuri de lemn și să admire un spectacol exploziv de artificii. Serialul surprinde energia debordantă, micile probleme, haosul, dar și entuziasmul care se manifestă atunci când ești o ființă care încă privește lumea cu prospețime.

Micuțul Bing este în grija unui alt iepuraș, Flop, și are parte de nenumărate aventuri alături de verișoara lui, Coco, în vârstă de 10 ani, Sula, o elefănțică în vârstă de 4 ani și cea mai bună prietenă a lui Bing, și Pando, un ursuleț panda în vârstă de doar 2 ani și jumătate. Alături de toți aceștia, cei mici pot să învețe moduri foarte diferite, dar blânde de a se uita cu mai multă atenție la lumea din jurul lor.

Episoadele se concentrează pe situații inspirate din viața reală, prin care trec majoritatea copiilor și părinții lor. Ce se întâmplă atunci când Bing culege o zmeură, dar se înțeapă la deget? Dar atunci când cizmele lui de ploaie preferate au o gaură? Sau când Bing nu are răbdare să-i vină rândul la bătut toba? La finalul fiecărei mici povestiri, Bing face un rezumat legat de lecția învățată în timpul episodului.

Un alt serial care le ține zilnic companie celor mici este „Pompierul Sam”, o animație și un personaj care au cucerit generații de copii din lumea întreagă. Producția galeză este despre – e ușor de ghicit – un pompier numit Sam, alți câțiva pompieri și prieteni, dar și despre localnicii din satul ficțional galez Pontypandy (nume care îmbină două alte nume – de data aceasta de orașe reale, Pontypridd și Tonypandy).

Ideea serialului a venit de la doi foști pompieri londonezi, care au apelat la artistul Rob Lee pentru a le da viață personajelor. Așa a luat ființă show-ul care a apărut pentru prima oară la televizor în noiembrie 1987. Seria originală s-a încheiat în 1994, iar cea de față a apărut în 2003 și dezvoltă mult distribuția originală a personajelor. În același timp, „Pompierul Sam” a fost folosit în scopuri educative de către guvernul britanic pentru a promova măsurile de siguranță în privința incendiilor.

Episoadele sunt difuzate zilnic, de la orele 8:30, 15:30 și 21:00, doar pe JimJam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *