Capcana pentru molii

Chiar si cea mai curajoasa gazda nu este incantata de aparitia oaspetilor nedoriti in casa ei. Viata este complet insuportabila atunci cand insectele daunatoare invadeaza casa. Unul dintre reprezentantii cunoscuti, este molia. Exista un numar mare de varietati de molii, cele mai frecvente fiind cele de faina, fructe, blanuri, covoare, mobilier etc. Unele molii distrug blanurile si covoarele, altele pot distruge chiar si mobilierul. Pentru a face fata unui daunator care strica produsele si pentru a scapa de molii, impiedicand in acelasi timp, raspandirea lor, poti fi ajutat de capcana pentru molii.

Tipuri de dispozitive

De obicei, o molie care se hraneste cu alimente, traieste intr-o camara sau in bucatarie, adica in locuri unde exista rezerve alimentare. Incercarea de a scapa de molii, indiferent de natura lor, este un lucru destul de greu si de multe ori fara rezultat. Acest lucru se datoreaza faptului ca, nu este  posibil sa detectezi ouale depuse de insecte, si din care apar in scurt timp larve. A le extermina cu ajutorul preparatelor chimice este inadmisibil, deoarece produsele alimentare,  dupa aceea vor deveni nesigure pentru sanatatea umana. In scopuri preventive, in plus fata de remediile populare, este convenabil sa se utilizeze capcane. Capcana pentru molii de casa este un dispozitiv conceput pentru a prinde si distruge daunatorii adulti. Astazi pe piata exista mai multe tipuri de astfel de dispozitive, distinse de principiul actiunii. Cele mai frecvente sunt capcanele de feromoni, care sunt lipiciosi.

Capcane de lipici pentru molii de casa

Majoritatea acestor structuri nu reprezinta o amenintare pentru sanatatea umana si animalele de companie, datorita faptului ca nu au substante otravitoare in compozitia lor. Principiul actiunii lor, se bazeaza pe retinerea mecanica a daunatorilor. Capcanele pentru molii sunt fabricate din carton, pe care este aplicat un strat de lipici si feromoni. Ele sunt emise in timpul perioadei de pregatire pentru imperecherea molilor de sex feminin. In unele modele, componenta de feromoni este inclusa in adeziv, insa exista si dispozitive in care momeala este plasata separat. Moliile de sex masculin sunt atrasi de mirosul femelelor, asa ca se napustesc asupra capcanelor, si se lipesc de ele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *