Ce ar trebui sa ai in vedere cand ii cumperi copilului tau o bicicleta

Indiferent daca micutul tau are doar trei ani si este pregatit pentru prima sa bicicleta sau este gata sa exploreze trasee mai accidentate, vei dori sa ii achizitionezi ceva potrivit. In randurile urmatoare, am reunit cateva sfaturi pentru ca achizitionarea unei biciclete pentru copii sa fie mai putin confuza.

Spre deosebire de bicicletele pentru adulti, cele destinate copiilor nu sunt dimensionate in functie de inaltimea sau lungimea cadrului. In schimb, acestea sunt clasate in functie de dimensiunea rotilor:

  • Biciclete cu roti de 12 inch – Copii de 1-4 ani;
  • Biciclete cu roti de 16 inch – Copii de 3-6 ani;
  • Biciclete cu roti de 20 inch – Copii de 5-8 ani;
  • Biciclete cu roti de 24 inch – Copii de 8-12 ani.

​Ce varianta este mai buna pentru un incepator? Bicicleta de echilibru sau bicicleta cu roti de antrenament?

Cand mergi sa cumperi prima bicicleta a copilului tau, vei avea trei optiuni: tricicleta, bicicleta de echilibru si bicicleta obisnuita cu roti de antrenament.

Tricicleta – Este practic o bicicleta cu trei roti. Aceasta este de regula foarte joasa la sol si, prin urmare, foarte stabila. Cu toate acestea, spre deosebire de o bicicleta, tricicleta nu ajuta la dezvoltarea abilitatilor de echilibru si sunt putin mai greu de manevrat.

Bicicleta cu roti de antrenament – Rotile de antrenament sunt niste piese suplimentare care pot fi atasate la o bicicleta obisnuita cu doua roti. Multi dintre noi, adultii din ziua de azi, asa am invatat mersul pe bicicleta. Rotile de antrenament pot fi foarte ajutatoare pentru micutii care inca nu stiu sa mearga cu bicicleta, permitandu-le sa se deplaseze normal, fara a exista riscul de a cadea. Cu toate acestea, au un mare dezavantaj: nu ii invata pe copii sa se echilibreze. Totodata, rotile de antrenament pot fi putin instabile pentru copiii mici.

Bicicleta de echilibru – Cu doar doua roti si fara pedale, aceasta este considerata a fi cea mai buna bicicleta pentru copiii incepatori. Folosind o bicicleta de echilibru, copilul trebuie sa stea pe sa si sa-si impinga picioarele pe sol pentru a inainta si pentru a se echilibra. Deoarece echilibrul este cea mai grea parte a invatarii mersului pe bicicleta, transferul la o bicicleta cu pedale este mult mai usor pentru copii.

In cele din urma, alegerea depinde de tine si de ceea ce isi doreste micutul tau. Consultantii magazinelor de specialitate te pot ajuta si ei sa iei o decizie potrivita pentru copilul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *