Ce rol joacă hostingul și cât de important este pentru e-commerce?
Astăzi, orice afacere care își dorește să rămână eficientă și profitabilă pe o piață cu multe solicitări, trebuie să implementeze o serie de strategii de business pentru a asigura acest lucru. În contextul timpurilor pe care le trăim, este esențial ca orice magazin să existe și în mediul online, iar pentru a realiza acesta nu este suficient doar să ai un site care arată bine, există o serie de aspecte legate stabilitatea acestuia. Prin urmare, e necesar să acorzi mare atenție serviciilor de hosting, datorită cărora magazinul tău va deveni accesibil pentru cumpărători.
Ce trebuie să iei în considerare la alegerea unui hosting?
În primul rând, trebuie să știi care sunt nevoile specifice ale site-ului, reieșind din scopul acestuia. Astfel, vei putea decide ce fel de găzduire web va satisface aspectele necesare, fie acesta de tip shared, VPS sau dedicat. Mai mult de atât, dacă platforma ta urmează să fie destinată vânzărilor de produse online, atunci cu siguranță va trebui să optezi pentru un e-commerce hosting. Per general, acesta funcționează similar unei găzduiri de site clasice, doar cu mici diferențe la capitolul securitate și sistem de operare.

Ce este hostingul ecommerce?
În câteva cuvinte ar fi: hostingul e-commerce este un tip de găzduire specializat pentru afacerile care vând bunuri online. Acesta necesită un șir de anumite funcții specifice pentru business-ul tău, întrucât vei opera cu datele personale ale clienților. Printre aceste cerințe se numără certificatul SSL, posibilitatea de a prelucra plățile, un software pentru coșul cu cumpărături și altele.
Pe lângă funcționalul legat de securitate și efectuarea cumpărăturilor, care sunt incluse într-un tarif pentru e-commerce, furnizorii de webhosting oferă diferite soluții pentru ca o companie să devină prosperă în mediul online. Acestea pot fi cataloage electronice, posibilitatea de a controla inventarul sau altele, mai de bază. Cu alte cuvinte, vei avea aceleași posibilități ca în cazul unui hosting de tip clasic.
Cum funcționează hostingul e-commerce?
Ca și în alte cazuri, persoana care urmează să lanseze un proiect online, inițial are nevoie de un nume de domeniu. Pe lângă aceasta, trebuie setată bine metoda de achitare a cumpărăturilor online. Cu siguranță, aceste servicii vor fi propuse de o bună parte dintre furnizorii de servicii de găzduire, drept parte din tariful pentru care urmează să achiți. Totuși, ar fi bine să verifici inițial acest lucru. La fel ca în cazul hostingului simplu, parametrii legați de web-design, conținut și plugin pot fi modificați în același mod.
Care este prețul?
Există două tipuri de platforme e-commerce – gratuite și contra cost. Dacă ar fi să vorbim despre cele gratuite, de exemplu, la megahost.ro în toate pachetele de hosting se regasesc : osCommerce, ZenCart, CubeCart si PrestaShop. Dintre care doar primele trei au nevoie de o securizare specială, deoarece au unele probleme în varianta standard.
În cazul celor care trebuie să scoți bani din buzunar, prețurile încep de la 50 de Euro și pot trece și de 1000, pentru cerințe speciale sau la comandă. Lucru care nu neapărat mereu este foarte bun, deoarece un preț mai mare presupune și o complexitate pe măsură, iar setările se efectuează mult mai complicat.
Alege mereu opțiunile optime pentru afacerea ta și informează-te bine, pentru a nu cădea în capcana unor prețuri exagerate, dar cu avantaje necorespunzătoare.