Cele mai bune modalități de a avea grijă de trandafirii tăi cățărători

ingrijire trandafiri cataratori

Trandafirii cățărători sunt un tip de trandafir care este cultivat pe un sistem de sprijin, adesea un spalier sau un foișor. Cresc viguros și pot produce o abundență de flori.

Îngrijirea adecvată este esențială pentru a vă menține trandafirii cățărători sănătoși și înfloriți.

Iată câteva sfaturi despre cum să vă mențineți trandafirii cățărători în condiție bună:

Trandafirii cățărători sunt flori frumoase, clasice, care adaugă eleganță oricărei grădini. Dar aceste flori delicate necesită o îngrijire specială, mai ales când vine vorba de udare.

Trandafirii cățărători ar trebui udați profund și regulat, în mod ideal circa 5 cm pe săptămână. Acest lucru este deosebit de important pe vremea caldă și uscată, când plantele sunt mai susceptibile de a suferi de stres cauzat de secetă.

Pentru a uda corect, utilizați un furtun de înmuiere sau un sistem de irigare prin picurare pentru a livra apă direct la rădăcinile plantelor. Evitați să obțineți apă pe frunze, deoarece acest lucru poate încuraja bolile fungice. Și asigurați-vă că verificați solul înainte de a uda pentru a vă asigura că este de fapt uscat – udarea excesivă este la fel de proastă ca udarea sub udare!

Fertilizare: Folosiți un îngrășământ special făcut pentru trandafiri. Aplicați-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj

Când vă gândiți la trandafiri, vă puteți imagina un buchet frumos sau un pat de flori plin de flori colorate. Dar știați că există un tip special de îngrășământ făcut doar pentru trandafiri? Folosirea îngrășământului potrivit vă poate ajuta trandafirii să crească puternici și sănătoși.

Pentru a găsi cel mai bun îngrășământ pentru trandafirii tăi, caută unul care este special făcut pentru ei. Asigurați-vă că citiți instrucțiunile de pe ambalaj, astfel încât să îl aplicați corect. Folosirea îngrășământului potrivit vă va ajuta trandafirii să prospere. Cu rădăcini puternice și tulpini sănătoase, trandafirii tăi cățărători vor putea atinge noi înălțimi!

Tunderea: Tundeți trandafirii cățărători la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii.

Când vine vorba de tăierea trandafirilor cățărători, cel mai bun moment pentru a face acest lucru este sfârșitul iernii sau începutul primăverii. Acest lucru va asigura că planta are șansa de a recrește înainte de lunile fierbinți de vară. Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când tăiați trandafirii cățărători. În primul rând, asigurați-vă că îndepărtați orice lemn mort sau bolnav. În al doilea rând, reduceți orice creștere care este mai lungă de jumătate de metru.

Cum dirijăm creșterea trandafirilor urcători pentru a fi plini de flori

La trandafirii urcători, din ramurile de pe orizontală, cresc pe verticală ramurile care produc flori. De aceea pe masură ce acești trandafiri cățăratori cresc, ramurile principale ale acestora trebuie dirijate cât mai mult posibil pe orizontală, etajate una de asupra la alta ca și la vița de vie.

Prin tăieri și dirijare prin legare, în anii următori, forma trandafirilor urcători ar trebui să se schimbe.

Din fiecare ramură pe orizontală vor creste pe verticală, ca niște lumânări, ramurile florifere. Ramurile florifere de la ramurile de jos se vor intercala cu ramurile florifere de sus și astfel veți obține un rezultat spectaculos prin densitatea de flori.

Tufele de trandafiri cățărători au nevoie de o structură solidă de susținere

Trandafirii cățărători sunt un plus frumos pentru orice grădină, dar necesită puțin mai multă îngrijire decât alte tipuri de trandafiri. Unul dintre cele mai importante lucruri de reținut legate de ingrijire trandafiri cataratori este că aceștia au nevoie de o structură de susținere. Fără suport, tulpinile se vor slăbi și în cele din urmă se vor rupe. Există câteva moduri diferite de a oferi sprijin tufelor de trandafiri cățărătoare.

O opțiune este să plantezi tufa lângă un gard sau spalier. Tulpinile vor putea apoi să urce pe structură. O altă opțiune este să-ți construiești propriul sistem de sprijin din lemn sau metal. Asigurați-vă că alegeți un material care să nu ruginească sau să putrezească. Indiferent de metoda pe care o alegeți, asigurați-vă că atașați în siguranță tufa de trandafiri, astfel încât să nu cadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *