Cum alegi chiuveta pentru baie – forma, dimensiuni si tip de montare

Chiuveta din baie este unul dintre accesoriile esentiale din incapere, extrem de functionale, dar si cu un design care are capacitatea sa schimbe intreg aspectul baii. Sunt disponibile intr-o gama variata de forme, modele, dimensiuni si materiale, insa cel mai important este sa faci alegerea in functie de nevoile spatiului din propria casa.

 

Criterii de selectie pentru chiuveta din baie

 

Selectia in ceea ce priveste chiuveta pentru baie trebuie sa tina cont de mai multe criterii, iar cel mai important este spatiul disponibil. In momentul in care te ocupi de amenajare pentru baie mica vei stii ca spatiul nu iti permite sa aduci obiecte sanitare de mari dimensiuni. Asadar, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iei decizia potrivita!

 

Alegere chiuveta in functie de forma. Forma potrivita a chiuvetei se stabileste in primul rand in functie de necesitatile spatiului din punct de vedere al montajului. Rotunda, ovala sau patrata, chiuveta din baie poate fi asezata pe un dulap, daca spatiul iti permite ori poate fi suspendat in perete. In functie de forma finala a chiuvetei trebuie sa alegi si bateria si robinetul pentru baie. Acestea trebuie sa fie suficient de aproape de chiuveta, pentru ca apa sa nu se scurca pe langa.

 

Alegere chiuveta in functie de dimensiuni. Nu exista marimi standard pentru chiuvete, majoritatea fiind adaptate in functie de dimensiunea baii. Pentru o baie  mica, atunci este general valabil ca o chiuveta de mici dimensiuni se incadreaza perfect. Forma poate fi triunghiulara, iar montajul se poate face si pe colt, pentru a maximiza cat mai bine tot spatiul disponibil. Diametrul unei chiuvete poate varia intre 35 si 40 de cm, dar design-ul ii poate schimba dimensiunea totala. De asemenea, este foarte important ca in momentul alegerii sa tii cont si de adancimea chiuvetei, in felul acesta vei evita stropirea din abundenta in momentul in care folosesti apa.

 

Alegere chiuveta in functie de montare. Celelalte doua criterii discutate au in prim plan si acesta din urma, respectiv montarea. O chiuveta poate avea diverse stiluri de montare, modalitatea potrivita fiind si cea mai eficienta din punct de vedere al spatiului disponibil. Exista varianta de chiuveta montata in blat, daca spatiul iti permite si ai nevoie de un loc special pentru depozitare, chiuveta incastrata in perete, un model elegant care iti evidentiaza foarte usor baia. Exista si varianta de a aseza chiuveta direct pe blat, modelele si formele fiind variate.

 

Alegere chiuveta in functie de material. Este inca unul dintre criteriile importante de selectie. Materialul se alege in primul rand in functie de finisajele din baie, pentru a pastra aceiasi linie. Ulterior, alegerea se va face in functie de rezistenta si design. Chiuvetele din ceramica sunt ideale pentru baie, durabile pe termen lung, dar si usor de intretinut si de curatat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *