Cum alegi echipamentul de tenis?

In tenis, la fel ca in cazul practicarii oricarui alt sport, imbracamintea si echipamentul pe care il detii dicteaza cresterea performantei. Un echipament calitativ iti va asigura nu doar rezistenta pe termen lung, ci si rezultate foarte bune.

De ce anume sa tii cont atunci cand iti alegi echipamentul de tenis, poti afla in continuarea acestui articol propus de SportAddict.

Caracteristicile echipamentului de tenis

  1.      Alegerea hainelor

Pentru barbati exista costumatia alcatuita din sort si tricou, din materiale sintetice, pentru a nu retine umiditatea si a impiedica supraincalzirea. Pentru femei sunt mai multe variante: sort si tricou sau maieu si rochii. Caracteristica principala a acestor haine, atat in cazul femeilor cat si a barbatilor o reprezinta confortul si libertatea de miscare.

  1.      Alegerea incaltamintei

Incaltamintea adecvata este reprezentata chiar de pantofii de tenis pentru ca ofera o buna aderenta la opriri bruste, impiedica alunecarile si ofera stabilitate. Pantofii de alergare pe de alta parte au zona calcaiului mult mai groasa, ceea ce favorizeaza amortizarea si micsoreaza impactul in timpul alergarii. Este important sa alegi pantofi destinati acestui sport pentru ca piciorul tau sa se bucure de lejeritate si siguranta odata cu fiecare miscare pe care alegi sa o faci.

  1.      Alegerea rachetei

Este un alt pas important in pregatirea pentru practicarea tenisului de camp. Asadar ai in vedere cele mai importante aspecte ale acesteia:

  1.      Suprafata rachetei

Suprafata de lovire trebuie sa fie cat mai extinsa astfel incat sa permita o lovitura mai buna. Mingea nu trebuie sa atinga centrul rachetei, din acest motiv, cu cat suprafata rachetei este mai mare, cu atat sansele unei lovituri puternice sunt mai mari. Cele mai utilizate sunt cele cu o dimensiuni intre 600 cm2 si 700 cm2.

  1.      Lungimea rachetei

Pentru un incepator, o lungime mai mica a rachetei va permite o lovitura mai sigura si va putea fi manevrata mult mai usor. O racheta de tenis mai lunga va avea o greutate mai redusa, dar si o capacitate de manevrare mica. Lungimea standard a unei rachete pentru adulti este de 68,57 cm.

  1.       Greutatea rachetei

In timp ce o racheta mai grea ofera un control si o stabilitate mai mare, o greutate mai mica va influenta lovitura sa fie mult mai rapida, mai puternica si racheta mai usor de manevrat. O racheta cu o greutate potrivita pentru un incepator are sub 280 g.

  1.      Materialul

Rachetele pot fi din aluminiu sau grafit. Primele sunt destinate juniorilor, dar unui jucator care are nevoie de precizie si care loveste cu forta, i se va potrivi cel mai bine al doilea tip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *