Cum alegi o vitrină pentru înghețată pentru afacerea ta?

În centrele comerciale și de divertisment, insulele cu vitrine de înghețată atrag instant atenția, deoarece toate produsele dulci și răcoroase sunt la vedere, toată varietatea gusturilor este prezentată în vitrina cu geamuri transparente. Este pur și simplu imposibil să nu fii tentat să cumperi ceva de acolo, mai ales într-o zi toridă de vară!

Înghețata este o delicatesă îndrăgită de oamenii de toate vârstele și orice statut social ar avea aceștia. Aceasta, dacă este servită cu pricepere, poate crește semnificativ veniturile companiei tale. Un comerț cu acest desert rece, dacă va fi bine organizat, va fi profitabil indiferent de anotimp. Totul depinde de ce și cum vei oferi clienților tăi. Desigur, în acest caz, nu te poți lipsi de echipamente profesionale specializate, adică de spectaculoasele vitrine frigorifice pentru înghețată.

Vitrinele pentru înghețată au două funcții foarte semnificative: 

  • mențin o temperatură constantă și, în consecință, produsul alimentar se păstrează într-o stare optimă;
  • fac publicitate vizuală produsului rece în cel mai bun mod posibil.

Vânzarea de înghețată preambalată este una dintre cele mai ușoare modalități de a satisface cererea, de aceea este disponibilă în toate magazinele alimentare și punctele de vânzare în aer liber. Dar unul dintre secretele succesului unei cafenele sau al unui restaurant este, după cum se știe, unicitatea preparatelor și a serviciilor oferite. 

Totuși, a oferi clienților tăi ceea ce este disponibil pentru vânzare la tot pasul este o formă de vânzare foarte greșită. Firmele care intenționează să-și mulțumească clienții cu un desert rece exclusiv, “altfel”, au ca singura modalitate organizarea vânzării de înghețată moale (neambalată). Aceasta poate fi servită consumatorilor atât într-un cornet, cât și în orice alt fel potrivit care corespunde conceptului unității HoReCa.

Caracteristicile vitrinelor pentru înghețată

Vitrinele frigorifice pentru înghețată pot fi foarte diferite: după design, volum și numărul de recipiente gastronomice cu care este posibilă completarea unei vitrine frigorifice pentru înghețată. 

Principiul de funcționare pentru vitrinele pentru înghețată este aproximativ același, așa că primul lucru la care ar trebui să fii atent atunci când alegi este, poate, designul. Acum, fără prea multe dificultăți, poți alege echipamente de acest tip pentru orice interior, deoarece alegerea modelelor, culorilor și materialelor este destul de largă. 

Dacă recipientele gastronorm nu au fost incluse în vitrina frigorifică (când se comandă echipamentul frigorific), atunci acestea ar trebui achiziționate separat. Există vitrine frigorifice pentru înghețată, concepute pentru 4, 6, 8 sau mai multe recipiente.  

De exemplu, dacă insula ta cu înghețată se află într-un centru comercial mare, iar traficul zilnic de persoane este generos, atunci este indicat să folosești o vitrină frigorifică mare cu cel mai mare număr de recipiente gastronorm. Dacă punctul de vânzare de înghețată este situat într-un mic magazin sau într-un foișor, atunci modelele mici de vitrine de înghețată vor fi foarte potrivite pentru utilizare.

Un echipament frigorific pentru înghețată are niște elemente de bază:

  • volumul utilizabil – desigur, acesta este parametrul principal care afectează cantitatea de produse pe care o poți încărca în compartimentul interior de stocare;
  • numărul de coșuri/recipiente – afectează cantitatea din fiecare sortiment pe care o poți afișa cumpărătorilor în vitrina profesională congelatoare;
  • tipul de sticlă – curbată sau dreaptă: în funcție de design oferă o vedere mai bună sau mai puțin bună asupra produselor din vitrină;
  • clasa de climă – vitrinele pentru înghețată care vor sta afară pe vreme caldă trebuie să fie rezistente la temperaturi foarte ridicate.

Atunci când alegi o vitrină, ar trebui să acorzi atenție sistemului de răcire. Ca în aproape orice echipament profesional de refrigerare, acesta poate fi static sau dinamic. Al doilea sistem, așa cum se crede în mod obișnuit, oferă cele mai bune condiții pentru păstrarea înghețatei. Iar opțiunile cu răcire statică, de regulă, sunt mai rentabile și mai compacte.

Alegerea unei vitrine pentru înghețată nu este o sarcină ușoară, în primul rând din cauza varietății uimitoare de modele. Dacă îți este greu să faci o alegere, poți contacta consultanții TC Romania Crown Cool, care te vor ajuta să cumperi exact echipamentul care se potrivește cel mai bine obiectivelor tale de business. În același timp, vei avea ocazia să achiziționezi o vitrină pentru înghețată la un preț avantajos și să contezi pe un serviciu prompt și de înaltă calitate.

Pentru detalii, intră pe tcromania.com!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *