De ce ai nevoie intr-o afacere in transporturi?

Multi oameni viseaza la a avea o afacere in transporturi. Este bine de stiut ca aceasta nisa a avut o crestere foarte mare in ultimii ani si este in crestere in continuare.

Indicatorii economici arata de un timp ca este o cerere foarte mare pentru transport. In mod sigur acest lucru a influentat si alte ramuri ale economiei, astfel vedem cresteri mari la pretul vehiculelor, la combustibil, la taxele si asigurarile acestora.

Nu in ultimul rand a aparut o criza de angajati in domeniu, cu greu mai poti gasi soferi buni ceea ce a dus la cresterea salariilor soferilor. Aceasta este situatia economica a acestui segment de piata iar daca cineva doreste sa patrunda trebuie sa tina cont de ea. Concurenta este mare in domeniu.

Achizitioneaza camioane in functie de domeniul de activitate

Daca v-ati hotarat sa intrati pe piata transporturilor, primul pas este alegerea vehiculului in functie de segmentul pietei in care doriti sa activati. Vehiculele difera in foarte multe privinte, unele sunt mai rapide si pot ajunge mai repede la destinatie la un cost mai ridicat, altele sunt mai economice dar mai lente.

Tocmai din acest motiv, camioanele trebuie sa fie alese in functie de segmentul pietei in care vor lucra, sa poata avea cel mai bun randament. Nu in ultimul rand trebuie tinut cont si de starea camioanelor mai ales daca pentru inceput ne hotaram sa cumparam vehicule la mana a doua.

Nu toate firmele pot investi in camioane noi la pornirea afacerii. Daca insa au suficiente fonduri, cea mai buna solutie este sa cumpere camioane noi, de calitate.

Daca totusi se hotarasc sa inceapa afacerea cu vehicule la mana a doua, este bine sa se asigure ca reparatiile sa fie facute cat mai bine si cu piese de calitate.

Din pacate tendinta firmelor la inceput de drum este ca reparatiile sa le faca foarte ieftin pentru ca vehiculul sa poata produce si sa recupereze investitia initiala.

Aceasta abordare din pacate poate duce doar la pierderi in timp. Exista unele mecanisme fara de care camionul nu functioneaza, cum ar fi cutia de viteze a carei defectiune poate sa scoata din functiune vehiculul si cate o saptamana, doua.

Daca avem astfel de defectiuni, acestea este bine sa fie reparate la un service specializat care se ocupa de aceste tipuri de reparatii. Totodata este foarte important ca piesele utilizate sa fie noi si nu din dezmembrari, piese la mana a doua care pot avea probleme ascunse. Mai multe despre acest subiect puteti citi in articolul de aici

Angajeaza soferi profesionisti cu experienta

In orice afacere cea mai importanta resursa este resursa umana fara de care afacerea nu va functiona. Desi multi patroni cred ca nu conteaza atat de mult experienta precum se spune si aleg sa porneasca la inceput de drum cu personal neexperimentat.

Lipsa de experienta a unui sofer poate crea multe probleme. In primul rand lipsa de experienta influenteaza costurile de transport. Creste costul la combustibil, la intretinerea vehiculului si nu in ultimul rand scade calitatea serviciului de transport.

Aceaste este probabil una dintre cele mai mari probleme ale unei firme la inceput de drum. Daca furnizeaza din start servicii de transport de slaba calitate, va intampina probleme in dezvoltarea afacerii.

Chiar daca costurile unui sofer experimentat sunt mai mari, acesta va asigura o stabilitate mult mai mare a firmei pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *