Despre cartusele OEM

Despre cartusele OEM si alte tipuri de cartuse gasite pe piata

Cartusele OEP exista pe piata inca de cand au aparut primele imprimante. Se mai cunoaste si termenul OEM care a fost preluat din engleza de la Equipment Manufacturer care este un producator de echipament original. Toate cartusele OEP au fost produse de fabricanti originali sau de partenerii acestora care au licentele de fabricare. Tipurile acestea de cartuse au numele firmelor care fabrica imprimante cum sunt Canon, HP, Epson sau Lexmark. Desi au o calitate foarte buna si preturile lor sunt mari deci inlocuirea cartuselor imprimantelor implica preturi destul de pieprate uneori.

Ce sunt cartusele compatibile?

Cartusele compatibile sunt in general fabricate cu scopul de a atinge sau chiar de a depasi specificatiile de care am vorbit mai sus in timp ce calitate ase pastreaza. Ele sunt produse de obicei de producatori terti si nu au denumirea producatorului brandului.

Aceste cartuse compatibile sunt in generla vandute la o treime din preturile celor originale. Prin urmare sunt cele mai atractive altenrative pentru cartusele OEM avand in vedere pretul. A avea un cartus 100% compatibil inseamna ca acesta include toate componentele pentru a fi complet compatibil cu unele modele de imprimante. Inlocuirea acestor cartuse care nu sunt chiar compatbile poate genera probleme in momentul in care se realizeaza comunicarea dintre imprimanta si programul acesteia.

Sunt numeroase persoane care confunda cartusele ce se remanufactureaza cu cartusele compatibile. Intre ele avem insa o diferenta fundamentala si anume faptul ca toate cartusele compatibile sunt refacute de la zero pe cand cele care sunt remanufacturate sunt renovate utilizand parti noi. Acestea sunt in general prietenoase cu mediul si definesc o solutie foarte eficienta din toate punctele de vedere inclusiv in ceea ce priveste costurile.

De obicei cartusele remanufacturate sunt mult mai ieftine decat cele OEM insa sunt si mai scumpe decat ele. Sunt populare mai ales printre clientii care sunt preocupati de mediu. Pentru cei care vor sa imprime multicolor si utilizand numeroase materiale se recomanda sa fie luata in considerare utilizarea unei imprimante care are un ribon de calitate si care ofera o imprimiare de durata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *