Detii un autoturism Toyota? Iata din ce cauza au fost chemate 1.7 milioane de masini in service!

Daca esti posesorul unui automobil este inevitabil sa nu te trezesti uneori cu o eroare in bordul masinii. Dar cand eroarea este de la airbag lucrurile sunt putin mai complicate. Intr-o astfel de situatie ai nevoie de o analiza detaliata a problemei pe care o poti obtine numai cu ajutorul unui tester Toyota. O astfel de problema au intampinat posesorii Toyota Motor, mai exact 1,7 milioane vehicule a fost necesar sa se intoarca in fabrici peste teste din cauza posibilelor defectiuni cu sistemul de umflare a airbag-urilor. Insa cum iti poti da seama ca ai o defectiune a airbag-urilor chiar daca eroarea nu apare in bord? Acestea sunt primele semne care apar atunci cand masina ta are o problema ce tine de airbag-uri.

            Airbag-urile sa existe. In cazul in care achizitionezi o masina la mana a doua exista riscul ca airbag-urile sa nu existe. Este foarte necesara o diagnoza pentru a te asigura ca airbag-urile nu lipsesc.

            Sistemul de airbag sa fie functional. Pentru a iti da seama daca airbag-ul functioneaza este necesar un test vizual. Acesta se realizeaza in felul urmator, se pune contactul fara ca motorul sa fie pornit iar atunci este necesar ca in bord sa se aprinde cativa martori importanti. Dupa cateva momente de cand ati pus contactul si acestia s-au aprins acum trebuie ca acestia  sa se stinga pe rand. Astfel daca martorul cheie ce indica ca airbag-ul s-a aprins la inceput acum acesta trebuie sa se stinga. Este foarte important ca martorii sa se stinga pe rand altfel exista o problema.

            Contactele imperfecte. Aceasta este una din cele mai des intalnite defectiuni. O astfel de problema poate sa apara chiar si atunci cand va reglati scaunele intrucat se pot atinge firele electrice si conectorii care ies din podea. O astfel de problema puteti intampina chiar si atunci cand faceti curat in masina si va treziti cu o eroare in bord la sistemul airbag. Intr-o astfel de situatie este necesar ca eroarea sa fie stearsa din computerul masinii.

Centura de siguranta este prima modalitate prin care pasagerii pot fi protejati in cazul unui impact insa airbag-ul reprezinta o metoda mult mai eficienta intr-o astfel de situatie.       Acorda-i atentia necesara intrucat el este salvatorul multor vieti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *