ETH, o criptomonedă care poate schimba lumea în care trăim

Inventatorul și cofondatorul lui Ethereum, Vitalik Buterin, a făcut de curând o declarația șocantă, ce a stârnit mari valuri printre investitori, în sensul că nu vom mai putea asista la vreo creștere extraordinară a ETH în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, oamenii sunt interesați în continuare în cel mai înalt grad de a face tranzacții cu ethereum, chiar dacă în ultimele săptămâni valoarea acestei criptomonede a a avut o tendință descendentă pe care se străduiește din răsputeri ca să o stopeze.

Ar fi păcat ca încrederea în etheri să scadă, deoarece specialiști au căzut deja de acord că această tehnologie ETH cu siguranță va putea avea impact radical asupra modului în care se vor construi sistemele economice, sociale și politice în următoarele decenii.

Ethereum reprezintă o platformă descentralizată care rulează contracte inteligente: aplicații care rulează exact așa cum au fost programate fără nici o posibilitate de întrerupere, cenzură, fraudă sau interferențe cu terțe părți .

Ethereum Clasic este o continuare a blocului original Ethereum – versiunea inițială care are o istorie fascinantă; aceea de a nu fi sensibil la interferențe externe și la încercările de manipulare subiectivă a tranzacțiilor. Bitcoin a fost prima aplicație de tip blockchain, dar Ethereum este o platformă generală de blocuri capabilă de a rula mai multe tipuri de aplicații decât Bitcoin.

Contractul inteligent este doar o frază folosită pentru a descrie codul computerului care poate facilita schimbul de bani, conținut divers, proprietăți, acțiuni sau orice altceva de valoare. Când rulează pe blocuri, un contract inteligent devine un soi de program de calculator care funcționează automat și care se execută instant atunci când sunt îndeplinite anumite condiții.

În loc să ofere un set de operațiuni limitate, Ethereum se diferențiază de alte platforme prin faptul că le permite dezvoltatorilor ca să creeze orice operațiune doresc. Aceasta înseamnă că dezvoltatorii pot construi mii și mii de aplicații diferite, care depășesc tot ceea ce a existat anterior.

Care sunt beneficiile platformei descentralizate de la Ethereum?

Aplicațiile descentralizate funcționează pe blocuri, având proprietăți specifice.

O terță parte nu poate modifica datele unui anumit contract smart.

Aplicațiile se bazează pe o rețea formată în jurul principiului consensului, făcând imposibilă cenzura și încercările de fraudare.

Fără un punct central de eșec și securizat prin criptografie, aplicațiile sunt foarte bine protejate împotriva atacurilor de tip hacking și a activităților frauduloase, deși nu sunt nici ele 100% invulnerabile.

Aplicațiile nu riscă să cadă și nu pot fi niciodată oprite, ele desfășurându-se automat.

Joseph Lubin, CEO la Consensys spunea următoarele: „Dacă credeai că internetul ți-a afectat viața, Ethereum va avea aceeași influență omniprezentă asupra comunicațiilor noastre, asupra întregii infrastructuri de informații. Va afecta toate aspectele existenței noastre”.

Așa stând lucrurile, nu-i așa că merită ca să investești în această criptomonedă cu totul specială, Ethereum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *