Garajele metalice – o soluție la îndemâna oricui

Cele mai multe persoane care locuiesc la casă vor căuta, la un moment dat, o modalitate corespunzătoare de a-și depozita mașina, precum și unele lucruri voluminoase sau de care au nevoie în mod frecvent. Se pare că doar 25% din spațiul unui garaj este ocupat de mașină, în timp ce restul spațiului este folosit pentru depozitarea lucrurilor, de la anvelope, cutii cu tot felul de accesorii și până la biciclete sau alte lucruri care nu-și găsesc locul în casă sau într-o magazie.

Totuși, garajul nu ar trebui considerat ca fiind un simplu loc de depozitare, ci mai degrabă trebuie privit ca fiind o accesoriu al casei, dacă nu chiar o extensie a locuinței. Pe de altă parte, ceea ce urmăriți este o armonie și o simetrie între casă și garaj și nicidecum garajul nu trebuie să domine locuința. Pe lângă aspectul unui garaj, foarte mult contează și locul unde îl veți poziționa. Dacă veți opta pentru un garaj lipit de casă, există șanse mari ca garajul să domine casa.

Dacă aveți nevoie de un garaj de mari dimensiuni, cel mai bine este să vă orientați spre garaje metalice și să alegeți un model care poate fi amplasat undeva mai în spatele casei. Un garaj detașat, poziționat mai departe de intrarea principală a casei, va face garajul să pară mai puțin dominant.

În schimb, dacă aveți nevoie de un garaj mai mic, puteți să vă orientați spre garaje din tablă și să alegeți un model care poate fi prevăzut cu alte elemente similare casei. De exemplu, puteți opta pentru o ușă mai personalizată, pentru ferestre sau pentru un acoperiș sau o copertină care se potrivește cu stilul locuinței.

Foarte mult contează și modalitatea în care amenajați spațiul garajului. Ori de câte ori ridicați ușile garajului, vecinii vor putea vedea ce anume se află în garaj, așa că sigur vă doriți un spațiu ordonat și curat. Dacă garajul va arată ca o zonă de război, veți pierde un spațiu prețios de depozitare și chiar puteți compromite valoarea proprietății. Indicat este să investiți în soluții de depozitare estetice și funcționale care pot transforma garajul într-un spațiu de utilizare multifuncțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *