Generatoare diesel pentru utilizare industriala

Fara curent, electrocasnicele si electronicele atat de utile in viata de zi cu zi devin simple piese de mobilier. Chiar si cea mai neinsemnata pana de curent poate intrerupe bunul mers al lucrurilor, iar in unele situatii, poate chiar provoca pierderi reale.

Daca pentru o locuinta, o pana de curent nu reprezinta o problema prea serioasa, nu la fel stau lucrurile si pentru anumite institutii sau companii pentru care curentul electric este indispensabil. Exista cazuri in care cateva minute de fluctuatii de tensiune, de exemplu, pot duce la pierderi sau avarii semnificative. Cu cat depinzi mai mult de curentul electric, cu atat si nevoia implementarii unor solutii in acest sens creste. In aceste situatii, generatoarele de curent isi dovedesc cu adevarat utilitatea.

Pentru utilizarea industriala si lucrarile de amploare, acolo unde energia este necesara pentru pornirea si functionarea motoarelor electrice, se folosesc generatoare curent trifazate, cu motor diesel. Acestea sunt construite sa produca 230/400 volti, sunt mai performante si asigura un raport excelent calitate-pret. Modul de racire, cu aer sau lichid, asigura performanta generatorului, fiind recomandate cele racite cu lichid pentru ca asigura un control mai bun al temperaturii si sunt mai silentioase.

Generatoarele diesel se dovedesc a fi fiabile, robuste si rezistente in timp. Sunt generatoare care nu au aprindere prin scanteie fiindca combustibilul se autoaprinde, lucru care reduce costurile de intretinere. In plus, costul combustibilului pe kWh produs de generatoarele diesel este, de regula, cu 30 pana la 50% mai mic decat in cazul celui pe benzina.

Disponibile in dimensiuni si puteri variate, generatoarele diesel pot fi destinate aplicatiilor simple sau in industriile de anvergura, elementul diferential constand in putere. Astfel, generatoarele cu puteri cuprinse intre 5-30 kw sunt destinate in principal aplicatiilor simple, pe cand cele cu putere mai mare de 30 kw (30kW si pana la 6 MW) sunt utilizate cu succes in domenii industriale de mare amploare. Totodata, este recomandat ca un generator de curent utilizat pentru functionare continua sa nu functioneze niciodata cu o incarcare mai mica de 40% din puterea maxima ce poate fi furnizata.

Comparate cu generatoarele pe benzina, generatoarele cu motor diesel isi demonstreaza superioritatea nu numai din punct de vedere al costului combustibilului pe kWh, ci si in ceea ce priveste durata de viata inainte sa aiba nevoie de reparatii majore. Prin urmare, generatoarele pe benzina, cu o turatie de 1500rpm si racire cu apa, functioneaza intre 6000 si 10000 de ore, spre deosebire de cele diesel, a caror durata de viata, pana sa aiba nevoie de reparatii, este cuprinsa intre 12000 si 13000 de ore.

Pentru utilizare casnica, generatoarele de curent diesel monofazate sunt mai mult decat suficiente si eficiente, insa pentru utilizarea industriala este nevoie de generatoare curent trifazate. Totusi, inainte de achizitionarea unui grup electrogen, este important sa intri in legatura cu un producator generatoare pentru a stabili exact nevoile de consum si locatia unde se doreste amplasarea generatorului. Dimensionarea acestuia  este realizata de departamentul de proiectare tinandu-se cont de toti parametrii esentiali din cadrul proiectului respectiv.

Endress Group Romania iti pune la dispozitie o gama larga de generatoare curent, pentru cele mai variate aplicatii, utilizate in aproape toate domeniile de activitate: industrie, fabrici, ferme, constructii, telecomunicatii, transporturi, administratie, spitale, depozite, agricultura, hoteluri, banci, sisteme de securitate, municipalitate, aeroporturi etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *