Este aproape imposibil sa nu avem printre mancarurile noastre preferate si o retata cu carne de pui, fie este vorba despre o friptura rumena, o tocanita de inimi si pipote imbietoare, gratar din piept de pui, alaturi de o salata suculenta, o ciulama, un ostropel etc. Iar daca te numeri printre cei care adora carnea de pui, preferand-o frecvent in locul preparatelor din alte tipuri de carne, trebuie sa stii ca ai facut o alegere buna.
Asta, pentru ca atat de populara carne de pui are o serie de beneficii extrem de importante pentru sanatatea noastra. Iar aceste calitati deosebite sunt cunoscute de mult timp, bunicii nostri atribuindu-i adesea supei de pui puteri aproape magice, numai buna sa vindece mai multe boli, mai abitir ca medicamentele recomandate de medici, fie ca era vorba de o raceala, o stare de rau care te tintuia la pat, apatie, oboseala sau depresie.
Dincolo de acest leac din batrani, carnea de pui este o sursa principala de proteine, cu un continut redus de grasime. De asemenea, contine minerale, fosfor, zinc, fier, vitamine, toate extrem de benefice pentru sanatatea noastra.
Carnea de pui, ideala pentru cure de slabit
De asemenea, in multe regimuri pentru slabit, carnea de pui face parte din meniul zilnic al celor care vor sa dea jos cateva kilograme, deci o cura de slabire care poate fi dusa la bun sfarsit fara a simti senzatia de foame, deoarece carnea de pui, slaba si usor de digerat, are rolul de a potoli din pofta de mancare.
Calitatile acesteia si usurinta cu care este digerata fac carnea de pui potrivita si pentru alimentatia copiilor cu varste mici, dar si pentru persoanele cu varsta inaintata, care sufera de diverse afectiuni.
Consumul de carne de pui are avantaje certe nu numai in ceea ce priveste sanatatea noastra, ajutand sistemul nervos central, functionarea buna a rinichilor, a ficatului, circulatia sangelui, arderea caloriilor, rezultate bune in combaterea artritei, a anxietatii, a stresului etc . Orice reteta care are printre ingredientele principale carnea de pui este usor de preparat, se gateste destul de repede si, evident, la final vom avea un preparat foarte savuros. Totodata, un alt aspect important este si cel referitor la posibilitatea de a ne procura cu usurinta carne de pui de buna calitate, pentru ca oferta este una extrem de generoasa, iar pretul este cat se poate de convenabil, permitandu-ne sa preparam aastfel de sortimente cat de des ne dorim.