Lucruri inedite despre incaltaminte

Fiecare dintre noi cunoaste mici detalii despre incaltaminte, mai ales atunci cand este vorba despre incaltamintea preferata.

Cu toate astea, exista o adevarata industrie care se ocupa de produsele de incaltat, asadar, sunt si multe curiozitati si informatii cat se poate de interesante, pe care nu le stiai.

Iata, asadar, cateva lucruri inedite pe care nu le stiai despre incaltaminte:

  • Cuvantul „ sneakers” a aparut inca din anii 1800, cand oamenii defineau incaltamintea cu talpa silentioasa ca fiind foarte buna pentru furisat ( good for sneaking);
  • Barbatii au fost cei care au purtat pentru prima data tocuri. Acest obicei a dainuit timp de secole. Tocurile pentru barbati reprezentau un adevarat simbol al statutului social si erau un accesoriu de nelipsit pentru cei care calareau. Se pare ca moda este intr-o continua schimbare, asadar, cine stie, poate peste cativa ani vom vedea barbati cu tocuri cui de 10-15 cm;
  • Marimile pantofilor au o istorie de peste 700 de ani. In anii 1300, s-a stabilit pentru prima data ca este esential ca pantofii sa aiba marime, iar cel responsabil de acest lucru a fost regele Eduard al 2-lea. Unitatea de masura de atunci se numea barleycorn;
  • In medie, o femeie are aproximativ 19 perechi de incaltaminte in garderoba, in timp ce un barbat are 5-6. Numarul arata ca incaltamintea pentru femei este ceva mai mult decat un simplu accesoriu care te ajuta sa mergi.
  • Cei mai scumpi pantofi din istorie au costat nu mai putin de 660 000 de dolari. Acestia au fost pantofii rosii cu paiete purtati in filmul „ Vrajitorul din Oz” iar in anul 2000, cineva i-a achizitionat cu aceasta suma. Oare ii poarta?
  • Incaltamintea are un inteles si in vise. Psihologii cred ca persoanele care viseaza incaltamintea sunt cu picioarele pe pamant si analizeaza cu mare atentie fiecare intamplare din viata lor. Practic, daca visezi incaltaminte inseamna ca esti foarte calculat.
  • Primii bocanci au fost creati in 1840 iar beneficiara lor a fost regina Victoria.

Cu siguranta sunt mult mai multe curiozitati cat se poate de interesante despre incaltaminte. Voi ce mai stiti despre aceste piese de rezistenta din garderoba noastra?

Citeste si Ce trebuie sa stii despre incaltaminte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *