Moduri de reparatii camioane in functie de eficienta

reparatii cutii de viteze camioane

Statistica spune ca reparatiile cu piese camioane noi sunt mai durabile, de aceea sunt mult mai rentabile.

Chiar daca la prima vedere sunt mai scumpe, aceste reparatii se amortizeaza in timp si aduc beneficii mult mai multe decat reparatiile facute cu piese la mana a doua.

Hai sa vedem care sunt beneficiile reparatiilor cu piese camioane noi si cum putem beneficia de avantajele acestora. Sa luam exemplul cutiilor de viteze ale caror reparatii pot costa foarte multi bani.

Reparatii cutii de viteze camioane

Cand faceti reparatii cutii de viteze si alegeti o firma care utilizeaza piese noi, aveti siguranta ca sistemul de transmisie va functiona mult timp din momentul reparatiei. Pentru mai multe informatii am trecut pe la firma Raropem din Baia Mare, specializat pe reparatii cutii de viteze camioane. Discutand la sediul firmei am aflat urmatoarele.

Orice reparatie facuta pe sistemul de transmisie poate tine chiar si o saptamana mai ales daca nu avem piesele deja pregatite din timp.

In general se socoteste o zi  pentru desfacerea cutiei si diagnosticare dupa care se face comanda pentru piesele necesare. Daca cutia de viteze nu este reparata in localitatea in care este firma de transport, atunci se poate pune inca o zi pentru transportul cutiei la service.

De multe ori transportul pieselor poate tine 2-3 zile de la comanda, acest lucru depinzand de locul din care se cumpara piesele pentru cutie. Inca o zi pentru montare si deja camionul sta de peste 5 zile lucratoare in garaj pentru reparatii.

Cu toate zilele si transporturile, un camion cu defectiune pe cutia de viteze poate sa stea lejer o saptamana fara sa lucreze, ceea ce inseamna costuri fara venit.

De ce nu e bine sa lucrezi cu piese la mana a doua?

Timpul de reparatie cu piese la mana a doua este la fel insa riscurile sunt mult mai mari ca reparatia sa trebuiasca sa fie repetata. Sa zicem ca s-a stricat cutia de viteze a unui camion si este trimisa la service.

Transportul cutiei poate dura de la cateva ore pana la o zi, asa ca aceasta va fi desfacuta pentru diagnosticare abia a doua zi. Dupa diagnosticare se face necesarul de piese pentru reparatii si se comanda piesele noi.

Uneori pentru reducerea cheltuielilor se cauta ca alternativa piese la mana a doua din dezmembrari. Aceasta nu este neaparat cea mai buna solutie si de multe ori poate fi chiar mai costisitoare decat cumpararea de piese noi.

Firmele de dezmembrari rareori desfac cutii de viteze pentru piese, acestea vand cutia asa cum este, cu piese bune si uzate impreuna. Nu au nici un interes sa desfaca cutia si sa vanda piesele pe bucati.

Asa ca, daca vrei piese de la o cutie de viteze veche, trebuie sa cumperi cutia intreaga, asemenea celei cu probleme. Riscurile sunt mari ca la acelasi tip de cutie, piesele uzate sa fie exact cele care sunt si la prima cutie si sa nu le poti reutiliza in reparatii.

Daca totusi piesele par bune si se pot reutiliza, acestea nu vor avea rezistenta unor piese noi si se pot uza mult mai repede. Sa nu mai vorbim de faptul ca la urmatoarea reparatie va trebui sa cumperi din nou, o cutie noua, pentru alte piese camioane.

Schimbarea cutiei cu alta de la dezmembrari

O alta idee ar fi sa pui direct cutia de viteze cumparata de la dezmembrari. Daca cunosti vehiculul de la care provine cutia respectiva si stii ca sistemul de transmisie al acestuia functiona fara probleme inainte de dezmembrare, atunci ar fi o idee castigatoare.

In realitate insa nu este asa, rareori se intampla sa poti cumpara de la dezmembrari o cutie gata functionala care sa nu necesite reparatii. Nu vad rostul dezmembrarii unui camion daca acesta nu are defectiuni, nu este uzat sau nu are diverse alte probleme.

Trebuie sa fim foarte atenti cand folosim cutii de viteze provenite din dezmembrari. Daca o masina a fost dezmembrata inseamna ca a avut niste probleme, in cazul nostru sa speram ca nu tocmai cu respectiva cutie de viteze.

Totodata, este mica probabilitatea ca piesele sa fie suta la suta perfecte si sa functioneze fara probleme atunci cand le achizitionam de la dezmembrari auto.

Daca totusi ne hotaram sa montam o cutie de viteze cumparata de la dezmembrari, aceasta trebuie verificata inainte de montare, sa functioneze cum trebuie.

Dupa verificarea amanuntita, inainte de montarea cutiei de viteze, acesteia trebuie sa i se schimbe uleiul pentru ca piesele ei sa aiba ungere suficienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *