Folosesti banda de alergat? Iata un program de exercitii pentru sculptarea coapselor!

Fiindca toate magazinele de echipament sportiv ofera o gama larga de aparate fitness pentru acasa la preturi foarte bune, o banda de alergat pe care sa poti exersa in confortul propriei locuinte este o solutie aleasa tot mai des de catre persoanele care vor sa slabeasca prin intermediul activitatii sportive, iar beneficiile pe care le ofera acest aparat sunt deja cunoscute.

Ca si in cazul celorlalte activitati sportive ce urmaresc obiective clare, antrenamentele pe banda de alergat nu iti vor tonifia musculatura si nu-ti vor topi eficient depozitele de grasime decat daca te implici total, dand dovada de perseverenta si determinare. Pentru a nu-ti pierde sperantele, sustine exercitiile pe banda de alergat cu o dieta responsabila si un stil de viata sanatos! Daca ai decis ca trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a-ti atinge obiectivele de fitness in cel mai scurt timp, atunci va trebui sa alternezi tipurile de antrenamente si chiar exercitiile sau intervalele din fiecare antrenament in parte.

Printre cele mai solicitante si eficace programe de antrenament din ultima vreme, fie ca folosesti banda de alergat, bicicleta fitness sau alte aparate ce permit exercitii cardiovasculare, este antrenamentul HIIT (renumit pentru arderea accelerata a caloriilor). Daca vrei sa dai jos kilogramele in exces in timp record, trebuie sa stii ca acest tip de exercitii este construit din scurte intervale care cariaza in efort depus si intensitate. Pe langa rezultatele rapide, aceste programe vor reusi sa iti ofere noi provocari sportive, inlaturand eventualele momente de monotonie pe care le pot produce antrenamentele cardio clasice. Astfel, te vei bucura de rezultate rapide si vei evita plafonarea.

Unele persoane urmaresc obiective chiar mai inalte decat pierderea catorva kilograme sau tonifierea musculaturii, astfel incat stiu exact zonele “vulnerabile” pe care trebuie sa le “lucreze”. In acest sens, pe langa arderea caloriilor si imbunatatirea rezistentei la efort, unele tipuri de antrenamente iti permit sa sculptezi muschii gambei, ai coapsei sau chiar sa dai jos tesutul adipos din zona abdominala. In cazul in care doresti sa-ti modelezi coapsele pana la forma ideala, atunci antrenamentul pe care il vei gasi mai jos sigur va deveni rutina ta preferata.

Sculptarea coapselor pe banda de alergat

Una dintre cele mai bune recomandari pentru a solicita in mod special musculatura coapselor pe banda de alergat este sa modifici inclinatia suprafetei pe care calci. Diana Maitland, Personal Training Manager la lantul de cluburi de fitness Equinox din New York, propune un scurt antrenament cardio care iti va permite sa consumi 150 de calorii, sa toifiezi muschii coapselor si sa-ti imbunatatesti conditia fizica.

Acest program de 20 de minute este construit folosind principiul ratei de efort perceput (REP), aceasta fiind o scara de masurare a efortului depus in functie de conditia fizica a fiecarei persoane. Astfel, nivelul 1 este un efort aproape insesizabil, iar 10 este solicitarea maxima a corpului. Iata, in continuare, etapele antrenamentului:

– 5 minute: inclinatie de 3-3,5% – REP 5;

– 2 minute: inclinatie 8-10% – REP 7;

– 1 minut: inclinatie 4-6% – REP 6;

– 2 minute: inclinatie 10% – REP 8;

– 1 minut: inclinatie 5-7% – REP 7;

– 2 minute: inclinatie 12% – REP 9;

– 1 minut: inclinatie 10% – REP 8;

– 1 minut: inclinatie 12% – REP 9;

– 5 minute: inclinatie 2-4% – REP 5.

*viteza de mers pe banda de alergare, indiferent de inclinatie, ar trebui mentinuta la 6 km/h, iar cei avansati ar putea sa incerce o valoare de 7,5 km/h.

Daca vrei sa incepi si tu de antrenamentele de acest tip pe banda de alergat, intra acum pe Sport-Mag.ro si alege modelul potrivit nevoilor si stilului tau! Mai mult, acesta este momentul ideal pentru a profita de reduceri la o gama deosebit de variata de aparate fitness si echipament sportiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *