Opinii pro si contra despre motociclete si scutere

Motociclete si scutere yamaha

In zilele noastre, din ce in ce mai mult oameni renunta la masini si recurg la motociclete sau scutere, mai ales pentru deplasarile in orasele care sunt extrem de aglomerate. Desi vine la pachet atat cu bune cat si cu rele, mersul cu scuterul sau cu motocicleta te poate scuti de multe neplaceri in trafic si poate fi o alternativa ideala care sa te ajute sa te simti mai liber, economisind atat timp cat si bani.

Pentru pasionatii de vehicule pe doua roti, sau pentru cei care isi doresc o solutie pentru a ajunge la orice destinatie intr-un timp eficient, este disponibila o gama larga de motociclete Yamaha si scutere Yamaha, foarte confortabile, fiabile si adaptate pentru a indeplini orice cerinta.

Desi motocicletele si scuterele au mai multe parti bune decat rele, totusi trebuie luate in calcul si unele mici dezavantaje pe care le prezinta. In cele ce urmeaza, vom preciza  motive pro si contra, de care sa tineti cont in cazul in care sunteti in cautarea unui alt mijloc de transport, diferit de automobile.

Motive pentru care o motocicleta sau un scuter este o alegere ideala:

 1. Te poti misca mult mai repede prin oras – chiar daca pe drumul pe care circuli intalnesti o coloana de cateva sute de automobile, te poti strecura usor sa ajungi in fata tuturor. Te poti baga, ocoli si depasi cu usurinta in aproape orice situatie aglomerata. Poti pleca primul de la semafor si sa ajungi la celalalt tot primul, economisind mult timp si combustibil.
 2. Poti parca oriunde doresti – mai ales in centrele oraselor sunt extrem de aglomerate si este foarte dificil sa gasesti un loc de parcare. Daca detii o motocicleta sau un scuter nu o sa ai probleme cu parcarea. Poti parca in diverse locuri, in care in mod normal, cu autoturismul ti-ar fi fost imposibil.
 3. Un consum foarte redus – motoarele au consumul mult mai mic decat al autovehiculelor, astfel ca poti obtine un castig considerabil, zilnic. O masina normala, nu scade de regula in oras sub 9-10 litri/100 km iar mai ales daca trebuie sa te deplaseszi de mai multe ori in decursul unei zile, economia se va resimti imediat.
 4. Intretinerea ieftina – pentru un scuter sau pentru o motocicleta nu vei cheltui foarte mult ca si in cazul unei masini. Revizia se poate face mult mai usor si este mai putin costisitoare.
 5. Poluarea redusa –  in unele de tari in vestul Europei, foarte multe persoane au renuntat la masini pentru a se putea bucura mai mult de aerul curat. Astfel, pentru ca motocicletele si scuterele au un consum redus de carburant, automat noxele eliberate sunt mai mici, iar pe langa acest lucru, drumurile nu sunt afectate deoarece greutatea motoarelor este mai mica.
 6. Senzatia deosebita de libertate  – pe langa motivele practice, care fac din motoare alternative de transport ideale, este dovedit faptul ca cei care piloteaza motociclete sau scutere au parte de experiente unice si de multa adrenalina. Poti ajunge in orice loc si ai prilejul sa te bucuri mai mult de natura.

Motive contra motociclete sau scutere

 1. Nu se pot utiliza ca si mijloc de transport atunci cand afara ploua sau sunt conditii meteo extreme – este periculos sa utilizezi un motor cand soseaua este acoperita de apa, gheata sau zapada, deoarece poti cadea foarte usor si te poti rani grav. In acest caz, masinile au un avantaj pentru ca pot fi folosite indiferent de sezon.
 2. Pericolul este mai crescut – atunci cand te deplasezi pe o motocicleta sau pe un scuter, esti mai vulnerabil pentru ca nu esti atat de vizibil ca si in cazul deplasarii cu o masina. De-a lungul timpului, au avut loc destul de multe accidente din cauza faptului ca motociclistii sau scuteristii nu au fost observati de catre soferi. Intr-o masina esti mult mai protejat, in timp ce pe un motor esti mai expus.
 3. Esti expus noxelor eliberate de masinile din fata ta – mai ales in cazul in care circuli frecvent in orase foarte aglomerate si esti inconjurat de masini, poti inhala cantatitati mari de noxe nocive, fara sa poti fi protejat in vreun fel de geamuri, filtru de polen sau prin alte metode.
 4. Se pot fura mai usor – daca nu detii un garaj  sau o curte incuiata, riscul de a ramane fara motocicleta sau scuter este destul de mare. De asemenea, se pot vinde relativ usor si nu sunt foarte grele ceea ce le face usor de transportat de catre hoti, daca  acestea se afla intr-o zona nesupravegheata.
 5. Nu ai aer conditionat – daca esti pus in situatia sa circuli pe canicula, in timpul unui trafic aglomerat si cand stai la semafor, mai mult ca sigur ca te vei incalzi, mai ales daca porti echipamentul de protectie care este absolut necesar in timpul deplasarilor. Partea buna este ca acest lucru se intampla doar cand stai pe loc, deoarece in timpul mersului, te vei racori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *