Grupa de Champions League in care au ars cele mai multe fumigene colorate

Fotbalul fara spectatori ar fi mult mai sarac, poate chiar lipsit de sens, indiferent cate vedete de sute de milioane de euro s-ar duela in teren. Oricate goluri s-ar marca si oricate rasturnari de scor s-ar petrece in 90 de minute, nimic nu va egala spectacolul din tribune, unde suporterii celor doua echipe flutura steaguri, aprind fumigene colorate si canta continuu sloganuri, imnuri si cantece de incurajare pentu favoritii lor.

In Champions League, ca de altfel in toate competitiile fotbalistice importante, componenta grupelor se stabileste in urma unei trageri la sorti, in care echipele sunt impartite in urne valorice. Acest lucru asigura ca toate grupele sunt echilibrate, insa in acelasi timp da posibilitatea ca unele grupe sa fie mult mai spectaculoase din punctul de vedere al show-ului din tribune.

O astfel de situatie intalnim in grupa C a acestui sezon de Champions League, grupa in care putem afirma cu siguranta ca au ars cele mai multe fumigene colorate. Si asta pentru ca aici au fost repartizate, pe langa gigantii francezi de la Paris Saint Germain, trei dintre echipele cu cei mai patimasi suporteri din Europa: Liverpool, Napoli si Steaua Rosie Belgrad.

Inca de la tragerea la sorti, a fost clar pentru toti iubitorii fotbalului ca aceasta grupa va furniza unele dintre cele mai spectaculoase meciuri. Specialistii au prognozat de pe atunci ca trei echipe se vor bate pentru cele doua locuri care duc in primavara europeana – PSG, Napoli, Liverpool, insa cu totii au avertizat ca deplasarile din Serbia vor fi foarte dificile pentru cei trei giganti, tinand cont de atmosfera creata de suporterii Stelei Rosii cu ajutorul fumigenelor colorate si nu numai.

Printre fumigene colorate, steaguri, bannere si sloganuri rostite din zeci de mii de piepturi, suporterii au fost martorii unor meciuri extrem de tensionate si pline de dramatism pana in ultima secunda. Astfel, Liverpool a condus PSG cu 2-0, s-a vazut egalata pe final, insa a izbutit golul victoriei in ultimul minut, pe cand PSG a fost condusa acasa in doua randuri de Napoli, insa a reusit egalarea tot la ultima faza a meciului.

Exemplele de mai sus sunt doar doua dintre meciurile de poveste disputate in aceasta grupa extrem de echilibrata de Champions League, in care aportul suporterilor „inarmati” cu fumigene colorate la performantele favoritilor lor este indubitabil. Poate ca, daca vreunul dintre aceste meciuri s-ar fi disputat cu portile inchise, fotbalistii s-ar fi simtit mai putin impulsionati si, in anumite momente, poate chiar s-ar fi resemnat cu scorul inregistrat pe tabela, daca nu ar fi fost impinsi de la spate de sustinatori.

Cat despre nuantele fumigenelor colorate care au fost aprinse in grupa C a editiei de Champions League din acest an, acestea au fost bineinteles rosii, culori regasite pe echipamentele celor de la Steaua Rosie Belgrad si Liverpool, dar si albastre, culoarea traditionala a lui Napoli. Pana la urma, indiferent de rezultatul meciurilor si de echipele calificate, cel mai important ramane spectacolul din tribune, care nu a fost depasit de niciun alt meci de Champions League.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *