Reprogramarea subconstientului prin neurofeedback

Neurofeedback aida ivan

Credeti ca reprogramarea subconstientului e posibila? Oare este posibil sa fie ajute in acest mod persoanele care sufera de dependente, anxietate sau depresie? Ar putea fi imbunatatita conditia copiilor care sufera de ADHD? Pentru multa vreme s-a considerat ca aceste conexiuni neuronale ale creierului nu pot fi reprogramate si ca nu este nimic de facut. 

Neurofeedback-ul este o forma de terapie prin care se poate reprograma creierul dar nu trebuie sa te astepti sa aiba rezultate inca de la prima sedinta. Asa cum se intampla in cazul oricarei alte terapii, este nevoie de ceva timp pentru a se face transformari vizibile. In general, oamenii au asteptari nerealiste atunci cand vine vorba despre diverse tipuri de tratamente, drept urmare, este datoria noastra sa prezentam lucrurile exact asa cum sunt.

Creierul are propriile sale tipare de invatare, gandire si reactive astfel incat sa fii protejat de pericole. Uneori, gandirea este alterata si este provocata negativ pentru a vedea surse de frica si negativism. 

Cum functioneaza neurofeedback-ul?

Neurofeedback-ul consta in antrenarea directa a functiilor cerebrale cu ajutorul carora creierul invata sa functioneze mai eficient. Se observa creierul in actiune in diverse momente, se arata aceste informatii persoanei care beneficiaza de acest tratament apoi se recompenseaza creierul pentru faptul ca si-a modificat activitatea in adoptarea unor tipare mai sanatoase. 

Acest proces este unul gradual si tocmai de aceea este nevoie ca acest tip de terapie sa fie urmat pe parcursul a unui anumit numar de sedinte recomandat de specialist. Neurofeedback-ul este un antrenament de autoreglare si se adreseaza tuturor problemelor legate de dereglarea functiilor creierului. Exista numeroase afectiuni care au la baza dereglari ale creierului si a proceselor implicate iar in aceasta categorie putem sa includem probleme precum anxietatea, depresia, dificultatile de atentie, tulburari de comportament si multe alte probleme cu care un om se poate confrunta de-a lungul vietii. 

Neurofeedback-ul este un instrument de ajutor pentru specialisti precum psihologi, psihoterapeuti sau psihiatri care pot sa observe in timp real cum functioneaza creierul la anumiti stimuli, imagini si situatii. Monitorizarea comportamentului se realizeaza cu ajutorul unor electrozi care se amplaseaza pe cap si se observa activitatea creierului. 

Cum te poate ajuta neurofeedback-ul? 

Neurofeedback-ul este o forma de terapie complementara care poate sa fie utilizata pentru imbunatatirea calitatii vietii oamenilor. Este un tip de tratament care si-a dovedit eficienta in numeroase cazuri precum autism, ADHD, dependente, stres post traumatic, anxietate, tulburari cerebrale, depresie. 

De asemenea, neurofeedback-ul poate sa ofere rezultate foarte bune in cresterea performantelor. O data identificata problema din interior, pacientul care a apelat la terapie prin neurofeedback poate sa treaca mai usor peste obstacolele care il impiedica sa inregistreze performante. Daca doriti, putem spune ca neurofeedback-ul este un instrument de recalibrare prin care creierul se poate vedea in oglinda si se autoregleaza. Acest tip de terapie nu modifica nimic in creier, ci ajusteaza modul in care functioneaza. Este un instrument ajutator util, asa cum este mindfulness sau hipnoza.  

Putem spune ca este una dintre cele mai eficiente, non- invazive si chiar prietenoase terapii care poate sa te ajute in mod real si cu rezultate pe termen lung. 

Vrei sa iti reprogramezi subconstientul prin neurofeedback? Ma gasesti pe aidaivan.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *