Rinoplastia – 10 mituri demontate

Rinoplastia este o operatie foarte cautata in ultima vreme, in jurul careia au fost create mai multe mituri si idei preconcepute. Cu ajutorul specialistilor, a fost creat acest articol care le demonteaza pe cele mai comune dintre ele.

Rinoplastia poate fi facuta de orice plastician

Acest mit poate avea o parte de adevar. Toti plasticienii pot sa faca legal tipul acesta de operatie, insa nu toti vor obtine cele mai bune rezultate. Rinoplastia reprezinta o provocare din punct de vedere estetic, dar si al practicii medicale.

Chirurgul care face aceasta operatie trebuie sa inteleaga foarte bine anatomia nasului si anatomia sistemului respirator in asa fel incat nasul sa fie foarte placut din punct de vedere estetic si sa fie complet functional. Nasul reprezinta un ansamblu foarte complicat care contine cartilaje si oase -o astfel de interventie se va face numai de catre un medic specializat in domeniu.

Rinoplastia este doar pentru femei

Femeile sunt intr-adevar cei mai numerosi pacienti care apeleaza la astfel de operatii, insa rinoplastia se aplica in egala masura si barbatilor. Rinoplastia este cea de a doua operatie la nivel mondial realizata in scop estetic de catre barbati, fiind pozitionata imediat dupa liposuctie. Barbatii apeleaza la rinoplastie in scopul de a isi indrepta nasurile.

Rinoplastia este simpla

Chiar daca acest lucru se tot transmite este important de mentionat ca aceasta este una dintre cele mai grele operatii estetice, deoarece nasul este sensibil si chirurgul trebuie sa acorde o foarte mare atentie cartilajelor si oaselor, dar si formei si texturii pielii. Nu doar ca nasul va trebui sa se potriveasca cu restul fetei, insa fiecare sectiune a acestuia trebuie sa se armonizeze perfect cu celelalte.

Rinoplastia este dureroasa?

Exista doar un mic disconfort la nivelul nasului pe care pacientii il resimt dupa ce se trezesc din anestezie, insa acesta poate diferi de la un pacient la altul. Operatia realizata corect nu doare daca pacientul respecta regulile impuse de medic. La consultatia dinaintea operatiei pacientul va fi pus in tema cu privire la rezultatul interventiei chirurgicale, dar si la posibilele riscuri si ii este prezentata conduita optima de dupa operatie.

Rinoplastia sterge expresia si rigidizeaza fata

Operatia de rinoplastie nu afecteaza absolut deloc musculatura fetei, ceea ce inseamna ca dupa operatie persoana poate sa zambeasca, sa se incrunte sau sa arate orice expresie exact asa cum facea si inainte.

Rinoplastia este singurul mod prin care forma nasului poate fi schimbata?

Nu este singura operatie, dar este una dintre cele mai populare. In prezent, pot fi facute corectii ale nasului utilizand si materiale de umplutura pentru piele. Umpluturile se injecteaza in nas cu scopul de a-i da acestuia o forma dorita si nu implica interventii chirurgicale. Rezultatele nu sunt insa permanente si din acest motiv se considera ca operatia de rinoplastie este unica.

Nasul va arata ca cel al unei vedete

Pacientii care apeleaza la aceasta operatie trebuie sa aiba asteptari normale si sa inteleaga ca fiecare om este diferit. Uneori nasul nu va arata ca cel al unei vedete, insa isi va imbunatati considerabil aspectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *