Tipuri de catarge pentru steaguri. Care este cel mai bun?

Una dintre cele mai bune, ieftine si interesante metode prin care iti poti promova business-ul sau ideea, este prin ridicarea unui steag pe un catarg. Un steag de dimensiuni potrivite poate sa atraga atentia si sa asigure o multime de avantaje:

Este ieftin. Realizarea unui steag si urcarea lui pe un catarg are costuri foarte mici, comparativ cu orice alta varianta de promovare;

Este vizibil. In general, steagul este ridicat pe un catarg la cativa metri inaltime. Poate fi vazut, asadar, de la foarte mare distanta;

Poate fi instalat in foarte multe locuri. Un catarg de steaguri poate sa fie instalat in show-room-uri, la salile de spectacole, in hoteluri, in statiile de benzina sau chiar in fata caselor de locuit;

Este rezistent. Odata achizitionat, steagul si catargul pot rezista zeci de ani fara probleme. Atata vreme cat mesajul este evergreen, investitia firmelor este una cat se poate de inteligenta.

Care sunt criteriile de alegere a catargelor?

Atunci cand vine vorba despre steaguri, lucrurile sunt simple: trebuie sa fie ales un material ieftin, care sa nu fie decolorat de soare si sa faca fata intemperiilor.

Atunci cand vine vorba despre catarge, este bine sa se acorde o atentie sporita micilor detalii. In general, catargele moderne sunt realizate din doua materiale: fibra de sticla si metal. Aceste doua materiale pot face fata cu succes factorilor externi si ofera o flexibilitate maxima, ceea ce elimina riscul de rupere.

In trecut, existau si catarge realizate din lemn sau din alte materiale rigide, insa s-a renuntat la ele pentru simplul motiv ca avantajele inclina foarte mult balanta in favoarea metalului si a fibrei de sticla.

Catargele din fibra de sticla. Sunt foarte rezistente si flexibila, nu necesita mentenanta si permit o exploatare de lunga durata. Pot fi achizitionate in diverse dimensiuni si au o gama larga de accesorii care permit o afisare cat mai eficienta a steagurilor. Un mare avantaj al acestor catarge este faptul ca nu corodeaza si nu conduc electricitatea, ceea ce le face foarte sigure.

Catarge din aluminiu. Sunt foarte placute din punct de vedere al aspectului si sunt usor de transportat, de manipulat si de asamblat. Daca vrei sa afisezi steaguri la diverse evenimente si trebuie sa porti toate accesoriile dupa tine, atunci sunt foarte atractive. Au o durata de viata indelungata, nu corodeaza si pot fi exploatate cu usurinta.

Nu doar materialul din care este realizat catargul conteaza, insa, ci si modul inc are este prins steagul. Pe baza acestui criteriu exista 4 tipuri de catarge:

1. Catargele cu snur exterior. Sunt destul de ieftine si permit o flexibilitate mare in urcarea si coborarea steagului. Din pacate, steagul este vizibil doar in momentul in care bate vantul, asadar, trebuie sa fie montat in spatii exterioare.

2. Catargele cu snur interior. La fel ca si cele cu snur exterior, sunt vizibile doar atunci cand bate vantul. Urcarea si coborarea steagului se face similar cu urcarea si coborarea pe un catarg cu snur exterior, singura diferenta fiind faptul ca nu oricine poate sa faca o astfel de actiune. Snurul este protejat de o carcasa la care au acces doar persoanele autorizate.

3. Catargele cu tija pivotanta. Sunt foarte atractive pentru cei care isi doresc un steag vizibil tot timpul. Acestea sunt vizibile din orice pozitie, deoarece se rotesc in directia vantului.

4. Catargele cu tija pivotanta mobila. La fel, sunt vizibile tot timpul. Sunt catarge la care urcarea si coborarea poate fi realizata doar de catre persoanele autorizate.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand montezi un catarg?

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca acesta este intr-un spatiu vizibil. De asemenea, daca instalezi mai multe catarge, este bine sa le pui la o distanta de cel putin 50-60 de centimetri unul de altul. Daca ai steaguri foarte mari, distanta trebuie sa fie mai mare.

Catargele trebuie sa fie montate pe o fundatie ( cu sau fara soclu ) si sa fie realizate din materiale de cea mai buna calitate, cat mai rezistente. Daca sunt bine montate, acestea pot rezista fara probleme chiar si cateva zeci de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *