Tipuri de discuri de frana

Printre componentele cele mai importante a unei masini gasim desigur discurile de frana care ajuta sistemul de franare sa reduca viteza de deplasare a masinii. Aceste discuri sunt de mai multe tipuri printre care gasim – discurile ventilate, discurile pline, discurile perforate.

Hai sa vedem in continuare mai multe detalii despre discurile de frana:

– disc de frana striat – sunt cele care au santuri si au scopul de a colecta mizeriile si impuritatile rezultate in urma frecarii dintre placute si discul de frana. Astfel de obicei se va forma un praf de culoare neagra care se va strange in acele mici santuri pentru ca placutele de frana sa „prinda” bine discul de frana.

– discuri de frana perforate – sunt cele care se afla pe masini mai puternice si asigura o franare mai buna pentru ca sporeste mai mult procesul de ventilare.
– discuri de frana ventilate sunt realizate din 2 bucati de metal care permit trecerea mai buna a aerului pentru a raci mai rapid metalul din care este format discul. Acestea au fost create pentru a raci mai rapid metalul.
– discurile de fana neventilate sunt realizate dintr-o singura bucata de metal si de obicei se afla in puntea din spate a masinii. Acestea sunt cele mai ieftine discuri de frana de pe piata si nu ofera un proces de franare atat de bun

Uzura discurilor de frana este produsa de franarea deasa si brusca, provocand zgomote puternice si frecare „nenaturala”.

De asemenea daca in timpul procesului de franare apar zgomote ele se datoreaza din cauza inclinarii etrierului pe disc, sau a fisurarii discului de frana. Pe langa asta si impuritatile joaca un rol important in uzura discurilor de frana.

De obicei placutele de frana se schimba la 40.000 km in functie de nivelul de uzura a acestora si de stilul de condus.

Pe site-ul Parts4Cars gasesti o gama variata de discuri de frana variate care sa se potriveasca pe masina ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *