Trecerea de la patut la pat – cum poti face tranzitia mai usoara pentru copil?

buy4baby.ro

Majoritatea copiilor schimba patutul cu un pat mai mare cand au intre doi si trei ani. Totusi, nu este nicio graba, deoarece exista cateva avantaje in a-ti lasa copilul intr-un patut, daca este obisnuit sa doarma acolo. De exemplu, unul dintre avantaje este acela ca cel mic nu poate cadea din patut pe timpul noptii. Un alt avantaj este ca poti amana achizitia unui nou pat, care poate fi destul de costisitor. De asemenea, este mai bine sa astepti pana cand copilul tau este pregatit din punct de vedere emotional sa se mute intr-un pat si sa fie capabil din punct de vedere fizic sa urce si sa coboare din pat in siguranta.

Cand este momentul ca cel mic sa renunte la patut?

Copiii sunt diferiti si, in timp ce unii dintre ei pot dormi linistiti in patut pana la varsta de 3 ani, exista copii care escaladeaza patutul la varsta de un an si nu mai vor deloc sa doarma in spatiul special amenajat pentru ei. Motivele sunt variate insa, indiferent care ar fi acestea, ar trebui sa muti copilul intr-un pat mai mare daca:

  • cel mic a inceput sa coboare singur din patut, ceea ce inseamna ca exista pericolul sa se accidenteze
  • copilul invata sa-si faca nevoile la olita si trebuie sa poata ajunge cu usurinta la toaleta in timpul noptii
  • ai un nou copil care are nevoie de patut
  • copilul este suficient de mare si independent incat sa poata dormi in alt tip de pat

Amenajarea unui dormitor sigur pentru copilul tau

Cand copilul se muta dintr-un patut intr-un pat mai mare, el poate urca si cobori cu usurinta din pat. Acest lucru inseamna ca cel mic poate face orice doreste in dormitor, daca nu este supravegheat. Asadar, este foarte important sa faci o verificare a dormitorului pentru a te asigura ca cel mic nu este in pericol si sa instalezi sisteme de siguranta acolo unde este necesar.

Instaleaza incuietori de siguranta pe ferestre, astfel incat cel mic sa nu poata deschide fereastra. Foloseste protectii pentru priza pentru a acoperi orice priza la care cel mic poate avea acces. De asemenea, daca in dormitorul copilului exista dispozitive electrice, fie ca este vorba despre un umidificator sau incalzitor, asigura-te ca nu le lasi acolo pe timpul noptii.

Securizeaza mobilierul sau alte obiecte grele prin prinderea de perete cu suporturi si chingi, pentru a evita riscul ca acestea sa cada pe copil. De asemenea, incearca sa eviti decorarea dormitorului cu scaune si piese de mobilier care pot fi mutate cu usurinta si pe care copilul se poate urca. Mobilierul din plastic, de inaltime mica, realizat special pentru copii, este suficient pentru a mobila camera copilului, pana cand acesta mai creste.

De asemenea, nu uita sa folosesti aparatori laterale pentru pat, cum sunt cele prezentate pe https://www.buy4baby.ro/aparatoare-laterala-pat. Aceste bumpere flexibile te asigura ca cel mic nu va cadea din pat pe timpul noptii, dar in acelasi timp ii va fi destul de usor sa coboare din pat atunci cand are nevoie. Avand in vedere faptul ca abia a facut tranzitia, cel mic nu va fi constient de limitele patului, el fiind obisnuit cu restrictia si siguranta oferite de patut. Este indicat sa fixezi bumpere flexibile pe toate laturile descoperite ale patului, care sa acopere toata lungimea saltelei. Vestea buna este ca fiind flexibile, aceste aparatori laterale pentru pat din spuma de memorie pot fi ajustate in functie de dimensiunea saltelei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *