Indiferent că trimiți un pachet unui prieten bun sau că ești un furnizor de produse care dorește ca acestea să ajungă în cea mai bună stare la destinatar, ambalarea coletelor ar trebui să te preocupe în mod deosebit. Firmele de curierat au responsabilitatea de a respecta înțelegerea cu clientul și de a se asigura că pachetul ajunge din punctul A în punctul B în condiții cât mai bune, însă șocurile mecanice nu au cum să fie evitate în totalitate pe traseu. Așadar, iată câteva metode prin care poți să iei chiar tu măsuri de precauție în acest sens.
Utilizează hârtie de ambalare pentru fiecare obiect în parte

Pentru a te asigura că obiectele din colet sunt în siguranță, ai nevoie de hârtie de ambalare pentru fiecare lucru în parte. În acest mod te asigură că și în cazurile extreme (de exemplu dacă umezeala afectează cutia) conținutul pachetului este protejat suplimentar. În plus, dacă este vorba despre un colet cadou, cu atât mai mult hârtia de ambalare te va ajuta să faci o surpriză și mai mare.
Folosește plicuri de calitate
Cu plicuri de calitate superioară poți să trimiți inclusiv documente în original, fără teama că acestea se vor deteriora. De asemenea, cărțile sau alte articole de papetărie vor fi în completă siguranță dacă optezi pentru plicuri de curierat corespunzătoare, dintr-o hârtie cu densitate relativ mare care are caracteristicile necesare pentru a proteja conținutul. Plicurile de curierat beneficiază, de cele mai multe ori, și de linie dublă de adezivare, fiind realizate atât pentru tur, cât și pentru retur, ceea ce le face și mai practice.
Protejează conținutul cu accesorii suplimentare
Folia cu bule sau pufuleții de ambalare biodegradabili sunt accesorii indispensabile atunci când trebuie să transporți obiecte fragile într-un colet. Fie că este vorba de electrocasnice sau de veselă, este necesar să protejezi corespunzător conținutul pachetului pentru a evita distrugerea obiectelor. Este esențial să eviți deplasarea acestora în interiorul cutiei, așa că trebuie să asiguri protecție suplimentară, chiar dacă indici curierului faptul că este vorba despre un colet fragil.
În timpul în care sunt transportate, coletele pot să fie expuse la factori externi care să ducă la deteriorarea obiectelor din interior, un lucru total indezirabil. Umezeala, șocurile mecanice, zgârieturile sunt doar câteva dintre problemele ce pot să conducă la refuzarea unui pachet de către client sau la stricarea unei surprize pe care ai vrut să o faci. Cu cât protejezi mai bine conținutul coletului, cu atât rezultatul va fi mai bun și obiectele din interior nu vor ajunge la destinație într-o condiție proastă.
Pentru protecție suplimentară este important să te folosești de accesorii create tocmai pentru a te asigura că fiecare obiect este păstrat în condiții bune până când ajunge la destinație, cum ar fi folia cu bule sau pufuleții biodegradabili. De asemenea, utilizează hârtie de ambalare, dar și o cutie dintr-un carton cât mai rezistent, în așa fel încât să nu apară nicio problemă. Dacă trebuie să trimiți obiecte fragile, casante sau foarte sensibile, este bine să transmiți acest lucru și firmei de curierat.