Vinurile Italiene – o istorie veche si bogata

Cu o productie de aproape 20% pe plan mondial, Italia se afla pe primul loc in clasamentul celor mai mari producatori de vinuri din lume. Cu o istorie veche si bogata, italienii au dezvoltat podgoriile si au imbunatatit calitatea vinului. Au facut descoperiri importante in ceea ce priveste productia bauturii, fiind primii care au descoperit rolul esential al vaselor inchise ermetic asupra gustului. S-au folosit vase din lemn, din sticla, dar si dop de pluta. Cunostintele acumulate pe teritoriul Imperiului Roman au fost raspandite in restul Europei. Vinul italian isi mentine succesul atat in productie, cat si in export. Avand o gama extrem de variata de soiuri de vita de vie si de sortimente, Italia se claseaza pe primul loc si in randul numeroaselor vinuri italiene care parasesc tara.  Legile tarii protejeaza productia vinurilor, fiind astfel produse de o calitate superioara.

Regiunile viticole distincte se afla in toate colturile Italiei si sunt aproximativ 20 la numar. Cea mai cunoscuta regiune a tarii este Toscana, cu cele mai multe tipuri de productie de vin din toate regiunile.  In sudul Italiei se furnizeaza cea mai mare cantitate de vin la un nivel national. Cu o istorie de 4000 de ani si cu 702.000 de hectare cultivate cu vie, Italia ramane cel mai mare producator de vinuri din lume. Vinurile sunt variate si fiecare dintre ele incanta simturile si depasesc asteptarile cumparatorilor. Gama include unele dintre cele mai faimoase vinuri, potrivite pentru toate gusturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *