10 trucuri de frumusețe pentru un look de vedetă

Le vezi pe covorul roșu și te întrebi cum reușesc să arate mereu impecabil, fără cusur. Vedetele sunt departe de a fi perfecte, însă știu să își pună în evidență trăsăturile care le avantajează pentru că urmează sfaturile unei armate de make-up artiști, nutriționiști și stiliști care le oferă cele mai bune idei și soluții.

În cele ce urmează îți propunem, așadar, să trecem în revistă 10 trucuri de frumusețe pe care le folosesc celebritățile pentru a arăta impecabil și care te vor ajuta și pe tine să te bucuri de un look de vedetă.

1.     Ochi expresivi

Pentru a obține un look în care punctul central este expresivitatea ochilor folosește acest truc: trasează o linie subțire de dermatograf alb pe pleoapa inferioară, care va oferi senzația de ochi mai mari și mai expresivi. De asemenea, e important să folosești un machiaj într-o culoare complementară culorii irisului: de exemplu, ochii căprui vor fi bine puși în valoare de un machiaj în tonuri de verde, ochii albaștri vor ieși în evidență cu ajutorul unor nuanțe orange etc.

2.     Ten strălucitor

Pentru un ten strălucitor, întocmai ca al vedetelor de pe covorul roșu, este foarte important să ții cont de câteva reguli simple: nu uita să te hidratezi corespunzător, să te demachiezi la finalul zilei și, înainte să aplici fondul de ten, să folosești un primer. Un primer oferă o intensitate mai mare fardului sau blush-ului, iar o pudră translucidă aplicată pe pomeți și pe frunte vor contribui și ele la amplificarea senzației de ten strălucitor.

3.     Păr sănătos

Un truc simplu și eficient pentru un păr sănătos este următorul: după clătirea balsamului, ai grijă să închizi apa caldă și să clătești doar cu apă rece, însă foarte rapid. Ulterior aplică un ser de strălucire și, pe cât posibil, nu usca părul la temperaturi mari pentru că firele se vor deteriora în timp și își vor pierde aspectul sănătos.

4.     Buze cu volum

Nu trebuie să mergi la cabinetul chirurgului estetician pentru a avea buze senzuale precum ale vedetelor de pe covorul roșu. Este suficient să apelezi la câteva trucuri simple: de exemplu, pentru volum poți folosi un creion de buze într-o nuanță apropiată de cea naturală a buzelor tale și le poți redefini depășind foarte puțin conturul. Ulterior poți aplica un gloss și îl poți întinde uniform cu o pensulă, pentru a te asigura că acesta atrage lumina și că oferă senzația de volum.

De asemenea, poți să schimbi conturul natural al buzelor cu ajutorul unei pudre, având grijă, însă, să nu fie prea vizibil. Ulterior, după ce ai obținut buze cu un volum mai mare, poți aplica și rujul ales.

5.     Nas perfect

La fel stau lucrurile și în cazul nasului: nu este nevoie să ajungi la chirurgul plastician pentru a-l face să arate perfect, poți face asta și cu ajutorul machiajului. Este suficient să aplici fondul de ten în așa fel încât să conturezi nasul exact așa cum îți dorești, cu ajutorul unei pensule. Ulterior, mai poți aplica și un strop de anticearcăn luminos în vârf, cu o nuanță mai deschis decât pielea ta, ca și cum ai pune punctul într-un semn de exclamare.

6.     Pomeți bine conturați

Pomeții pot pune foarte bine în valoare o fizionomie interesantă, iar blush-ul te poate ajuta să îi evidențiezi și mai bine. Vedetele de pe covorul roșu și modelele de videochat folosesc un truc pe care îl poți adopta și tu: amestecă blush-ul cu fond de ten. Rezultatul este o cremă care e mai ușor de aplicat și care îi mai fură din intensitate blush-ului.

De asemenea, mai poți aplica o pudră translucidă chiar sub ochi, deasupra pomeților, pentru a accentua și mai mult pomeții.

7.     Piele fără pete

Pentru o piele strălucitoare, cu aspect sănătos și fără pete, poți apela la un truc pe care îl folosesc majoritatea vedetelor: sucul de lâmâie. Acesta îndepărtează petele cauzate de expunerea la soare și se folosește exact cum ai utiliza o loțiune. Tot sucul de lâmâie este folosit și pentru închiderea porilor.

8.     Decolteu frumos

Pentru a avea un decolteu frumos e suficient să folosești un truc simplu: aplică bronzer în partea de sus a decolteului și coboară până când conturezi. Poți aplica ulterior pudră translucidă atât peste conturul de bronzer, cât și la baza gâtului. Nu uita, însă, să ștergi excesul cu o pensulă, pentru ca între cele două pudre să nu existe discrepanțe de culoare.

9.     Sprâncene perfecte

Poți obține sprâncene perfecte inclusiv printr-un truc de machiaj simplu: conturează sprâncenele exact cum îți dorești, îmbogățește conturul cu ajutorul unui creion și pudră în aceeași culoare și te vei putea lăuda cu sprâncene precum cele ale vedetelor pe care le admiri pe covorul roșu.

10. Dinți impecabili

Nu trebuie să recurgi la fațete dentare pentru a avea un zâmbet impecabil, precum cel al vedetelor. Poți mai degrabă să recurgi la obiceiuri sănătoase care să îți mențină dantura frumoasă și care să albească dinții.

Un mic truc recomandat de medicii stomatologi ai vedetelor este următorul: pisează câteva căpșuni (acestea conțin enzime cu proprietăți de albire) și adaugă praf de copt, amestecă compoziția, apoi folosește-o pentru a spăla dinții de câteva ori pe săptămână. De asemenea, consumul unui măr după masă poate elimina resturile alimentare și contribuie la menținerea unui alb frumos la nivelul dinților.

În concluzie, nu trebuie să ai în spate o armată de stiliști, nutriționiști și make-up artiști pentru a arăta ca vedetele tale preferate. De cele mai multe ori este suficient să urmezi măcar o parte dintre sfaturile enumerate mai sus pentru a obține un look de vedetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *