5 Beneficii: De ce este bine sa consumi seminte de cannabis?

seminte cannabis

Semintele de cannabis s-au dovedit a fi printre cele mai suprinzatoare alimente din ultimul timp, datorita unui continut ridicat de nutrienti, dar si efectelor benefice pe care le au asupra organismului. Acestea provin de la planta de canepa, cunoscuta si drept Cannabis Sativa, o specie a familiei de plante Cannabaceae. Chiar daca din aceeasi familie face parte si marijuana, semintele de cannabis nu contin THC, substanta psihoactiva ce induce acea stare specifica de euforie. In schimb ele sunt incredibil de bogate in proteine, minerale si acizi grasi buni pentru organism. Iata deci 5 beneficii pe care le vei cunoaste si tu odata ce consumi seminte de cannabis:

1. Sunt foarte nutritive

Fiind asemanatoare cu nucile, semintele de cannabis au un aport nutritiv de invidiat. Gustul asemanator cu al nucilor se potriveste perfect in orice reteta.

Semintele contin peste 30% lipide, fiind prin exceptie foarte bogate in acizi grasi esentiali, precum acidul linoleic (Omega-6) si acidul alfa-linoleic (Omega-3). De asemenea, aceastea mai contin si acid gamma-linoleic, care are o serie de beneficii pentru sanatate.

Mai mult, sunt o sursa importanta de proteine, mai mult de 25% din totalul caloriilor fiind provenit din seminte. Aceasta este o cifra deosebit de ridicata, avand in vedere ca semintele chia sau cele de in au doar in jur de 16-18%.

De asemenea, semintele de cannabis contin vitamina E si minerale precum fosforul, potasiul, sodiul, magneziul, calciul si zincul.

Semintele de cannabis pot fi consumate atat crude, cat si gatite sau prajite. Uleiul provenit din seminte de cannabis este si el foarte bun pentru organism, fiind folosit in China de cel putin 3000 de ani.

2. Pot reduce riscul de boli ale inimii

Aceasta afectiune este responsabila pentru cele mai multe decese de pe glob. In mod suprinzator, insa, semintele de cannabis ajuta in reducerea riscului de boli ale inimii prin cateva mecanisme. Acestea contin o cantitate impresionanta de arginina (un aminoacid) care foloseste la producerea oxidului nitric in organism. Acesta este o molecula de gaz care dilata vasele de sange, rezultand intr-o tensiune scazuta.

Intr-un studiu efectuat pe 13.000 de persoane, s-a ajuns la concluzia ca o cantitate crescuta de arginina este invers proportionala cu nivelul de proteina reactiva C, aceasta fiind un marker asociat cu boli ale inimii.

De asemenea, acidul gamma-linoleic intalnit in seminte de cannabis este deasemenea benefic in reducerea inflamatiilor si ajuta la recuperarea in urma unui infarct miocardic.

3. Ajuta la mentinerea unui ten curat

Acizii grasi continuti in semintele de cannabis pot afecta raspunsul imun al corpului la diversi agenti patogeni. Astel, s-a descoperit ca procentul de Omega-6 si Omega-3 este optim echilibrat, avand o ratie de 3:1, care este considerata optima.

4. Semintele de cannabis sunt o sursa perfecta de proteine

Cantitatea de proteine din semintele de cannabis este similara cu cea din carnea de vita sau de miel. In plus, semintele sunt considerate surse complete de proteine, avand toti aminoacizii esentiali. Acestia nu pot fi produsi de catre corpul omenesc si trebuie sa provina din alimentatie.

Asemenea resurse complete sunt foarte rare in lumea vegetala, deoarece aminoacidul lisina lipseste din majoritatea plantelor ce pot fi consumate.

5. Ajuta la reducerea durerilor menstruale

Aceste simptome sunt cel mai sigur cauzate de o sensibilitate la hormonul prolactina. Acidul gamma-linoleic din semintele de cannabis produce prostaglandina E1, ce reduce efectele prolactinei. Astfel, simptomele sunt ameliorate vizibil, imediat dupa ingestie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *